Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ASIS

VVNL

Sequrix

BHVcertificaat.online

IDIS

Optex

Eagle Eye Networks

Centurion

NetworxConnect

G4S

Akuvox

20face

ADI

Top Security

Regio Control Veldt

ARAS

NIBHV

RoSecure

De Beveiligingsjurist

Securitas

Bydemes

SMC Alarmcentrale

Seris

Genetec

SmartCell

Kiwa

CardAccess

Brivo

Connect Security

HID

Explicate

Uniview

Avigilon Alta

EAL

Lobeco

Seagate

Secusoft

ASSA ABLOY

Gold-IP

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

DZ Technologies

Unii

SmartSD

Nenova

Masset Solutions

VEB

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

HD Security

GFT

JMB Groep

Alphatronics

PG Security Systems

Service Centrale Nederland

VideoGuard

CDVI

VAIBS

Hikvision

Paraat

Crown Security Services

Trigion

SOBA

Eizo

Multiwacht

Hanwha Vision Europe

CSL

2N

OSEC

Alarm Meldnet

Advancis

i-Pro

VBN

Paxton

Oribi ID Solutions

Ajax Systems

Milestone

Nimo Drone Security

Dero Security Products

Proactief beveiligen

1 april 2024
Redactie
12:48

Proactief beveiligen verwijst naar een benadering van beveiliging waarbij maatregelen worden genomen om mogelijke risico’s en bedreigingen te identificeren, te voorkomen en te verminderen voordat ze zich voordoen. Het doel van proactieve beveiliging is om potentiële problemen te anticiperen en te voorkomen voordat ze schade kunnen veroorzaken, in plaats van te reageren nadat een incident zich heeft voorgedaan.

Proactieve beveiliging begint met het identificeren en analyseren van potentiële risico’s en bedreigingen waarmee een organisatie, een systeem of een locatie kan worden geconfronteerd. Deze risicoanalyse omvat het evalueren van kwetsbaarheden, het inschatten van de waarschijnlijkheid van incidenten en het beoordelen van de mogelijke impact ervan.

Op basis van de risicoanalyse worden preventieve maatregelen genomen om potentiële bedreigingen te verminderen of te elimineren. Dit kan onder meer het implementeren van beveiligingsprocedures, het installeren van beveiligingstechnologieën, het trainen van personeel en het implementeren van veiligheidsrichtlijnen en -protocollen omvatten.

Proactieve beveiliging omvat ook het regelmatig monitoren en surveilleren van omgevingen, systemen en activiteiten om verdachte of ongewenste gedragingen te detecteren voordat ze escaleren tot een bedreiging.

Proactieve beveiliging vereist een voortdurende evaluatie en aanpassing van beveiligingsmaatregelen en -strategieën op basis van veranderende risico’s, bedreigingen en omgevingsfactoren.

Effectieve proactieve beveiliging vereist samenwerking en betrokkenheid van alle belanghebbenden, waaronder management, medewerkers, beveiligingspersoneel, externe partners en gemeenschappen.

Over het algemeen streeft proactieve beveiliging ernaar om een veilige en beveiligde omgeving te creëren door vooruit te denken, potentiële problemen te identificeren en tijdig actie te ondernemen om ze te voorkomen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner