Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

20face

Secusoft

ASSA ABLOY

Ajax Systems

Paraat

Lobeco

Regio Control Veldt

Eizo

Bosch Security Systems

Sequrix

Alarm Meldnet

Nenova

Seris

2N

SMC Alarmcentrale

Traka ASSA ABLOY

Add Secure

Trigion

JMB Groep

Uniview

SOBA

VAIBS

Service Centrale Nederland

VVNL

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

Centurion

Securitas

Brivo

Top Security

Alphatronics

Paxton

VEB

Avigilon Alta

BHVcertificaat.online

SmartCell

Kiwa

ASIS

i-Pro

EAL

Genetec

Unii

GFT

Gold-IP

Explicate

Nimo Dog Security

IDIS

ADI

Seagate

Eagle Eye Networks

Hanwha Vision Europe

Multiwacht

NIBHV

HID

RoSecure

Hikvision

SmartSD

OSEC

Advancis

CSL

CDVI

Dero Security Products

PG Security Systems

Akuvox

Optex

Oribi ID Solutions

HD Security

Connect Security

Milestone

VBN

Masset Solutions

Crown Security Services

DZ Technologies

NetworxConnect

G4S

VideoGuard

Bydemes

ARAS

CardAccess

Unica Fire Safety wordt Unica Fire Suppression & Unica Fire Detection

24 januari 2024
Redactie
05:53

Unica Fire Safety, een speler op het gebied van brandveiligheid, kondigt een strategische herstructurering aan met de opsplitsing in twee gespecialiseerde entiteiten: Unica Fire Suppression en Unica Fire Detection. Deze strategische zet komt voort uit de groeiende vraag naar brandveiligheidsoplossingen die diepgaande specialistische kennis vereisen.

Het cluster Unica Fire Safety is al meer dan 40 jaar een speler in Nederland op het gebied van brandbeveiliging en telt inmiddels ruim 400 specialisten. Die verzorgen integrale brandveiligheidsoplossingen voor klanten, maar bieden ook gespecialiseerde diensten waarvoor diepgaande kennis en continue doorontwikkeling nodig is.

Groeipotentieel en innovatiekansen
Twee van die gespecialiseerde diensten zijn blusinstallaties en branddetectie. Die vallen nu nog rechtstreeks in het overkoepelende cluster Unica Fire Safety, maar in het eerste kwartaal van 2024 worden daarvoor twee gespecialiseerde entiteiten ingericht. Alle waterzijdige specialisaties, zoals sprinkler- en watermist, worden gebundeld in het bedrijf Unica Fire Suppression. De activiteiten op het gebied van brandmeld- en ontruiminginstallaties worden ondergebracht in het bedrijf Unica Fire Detection. “Door deze splitsing aan te brengen, houden we focus op beide specialismen”, legt clusterdirecteur Tom Verschoor uit. “In beide specialismen zien we enorm veel groeipotentieel en innovatiekansen, die we beter kunnen benutten als we daar gericht mee de markt op gaan. Daarmee kunnen we ook de juiste experts aantrekken die zich aangetrokken voelen tot het specialistische domein waarin ze werkzaam zijn.”

Vijf bedrijven
Na de splitsing bestaat het cluster Unica Fire Safety uit vijf afzonderlijke bedrijven. Behalve Unica Fire Suppression (blusinstallaties) en Unica Fire Detection (branddetectie en ontruiming) zijn dat Boele Fire Protection, dat gespecialiseerd is in pompsets en watervoorzieningen, en de bedrijven Applicom en Gerco die zich allebei richten op bouwkundige brandveiligheid. Deze bedrijven opereren onafhankelijk, maar benutten ook de kracht van het cluster om integrale oplossingen en innovaties op de markt te brengen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner