Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Dero Security Products

Securitas

ARAS

SmartCell

Connect Security

G4S

Uniview

i-Pro

Unii

Alphatronics

Eizo

RoSecure

Paxton

Top Security

VideoGuard

VVNL

Multiwacht

Milestone

Paraat

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

Lobeco

IDIS

Trigion

CDVI

Gold-IP

EAL

Hikvision

Service Centrale Nederland

Crown Security Services

Hanwha Vision Europe

ASIS

OSEC

Eagle Eye Networks

Bydemes

VAIBS

Optex

Oribi ID Solutions

Brivo

ADI

Nimo Drone Security

Explicate

VEB

20face

Akuvox

CardAccess

JMB Groep

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

DZ Technologies

PG Security Systems

Masset Solutions

BHVcertificaat.online

Secusoft

SMC Alarmcentrale

Nenova

Sequrix

NetworxConnect

GFT

De Beveiligingsjurist

SmartSD

HID

Avigilon Alta

Kiwa

Centurion

CSL

Genetec

HD Security

Seagate

VBN

SOBA

2N

Alarm Meldnet

Add Secure

Regio Control Veldt

Seris

ASSA ABLOY

Advancis

Ajax Systems

PG Security Systems introduceert Jablotron Mercury

15 februari 2024
Redactie
08:17

Een inbraaksignaleringssysteem voor ongeveer 80 procent van de markt. Zo omschreef Peter Gatowinas van PG Security Systems het nieuwste product van Jablotron: Mercury. Er is keuze uit bedrade en draadloze apparatuur, waarbij handig gebruik gemaakt kan worden van de clouddiensten van de Tsjechische fabrikant.

Bij het multifunctionele systeem staat installatiegemak bovenaan. Dankzij een installateursapp kunnen componenten worden aangesloten door simpelweg een barcode te scannen. Design is ook een belangrijke eigenschap van Mercury. De componenten hebben een moderne vormgeving en zijn leverbaar in de kleuren wit, betongrijs en antraciet. Communicatie met de particuliere alarmcentrale of de smartphone van de eindgebruiker gaat via een standaard ingebouwde simkaart van Jablotron. Er zijn momenteel vijf PAC’s die deze simkaart ondersteunen, waaronder die van G4S, Securitas en Alarm Meldnet. Uitbreiding met camera’s kan met behulp van apparaten als de NX Micro, de NX2 en de Multibox. Hoewel installatie eenvoudig is, worden de producten alleen via erkende beveiligingsinstallateurs geleverd, beloofde Gatowinas, die diverse interessante verdienmodellen voor deze vakmensen presenteerde.

Domotica
Jablotron Mercury is met name bedoeld voor woningen. Het systeem signaleert niet alleen inbraak, maar biedt ook uitgebreide ondersteuning van domotica. Bij brandalarm klinkt een alarmsignaal met gesproken boodschap, gaat de verlichting automatisch aan en worden aangesloten slimme sloten automatisch ontgrendeld om een snelle en probleemloze vlucht mogelijk te maken. Bij inbraakalarm kunnen de rookmelders als binnensirene fungeren, waarbij ook een gesproken boodschap kan klinken om de indringer weg te jagen. Voor elk scenario is op eenvoudige wijze een opvolgingsprotocol in te programmeren. Zo kan het systeem als de bewoner het alarm inschakelt automatisch de verlichting doven, de rolluiken laten zakken en controleren of alle ramen en deuren dicht zijn. Voor de beveiliging zijn bewegingsmelders, rookmelders, sirenes, een codebediendeel, een afstandsbediening, magneetcontacten en uiteraard centrales beschikbaar. Alles is Grade 2 gecertificeerd conform EN50131.

Meer informatie is te vinden op de website.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner