Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Lobeco

Eagle Eye Networks

Seagate

20face

SMC Alarmcentrale

CSL

Alphatronics

HID

Hikvision

Gold-IP

Nimo Drone Security

Milestone

Optex

ARAS

VVNL

Masset Solutions

Sequrix

Service Centrale Nederland

Secusoft

CDVI

Avigilon Alta

ASSA ABLOY

Paxton

Top Security

Explicate

Alarm Meldnet

DZ Technologies

Trigion

VBN

Brivo

ASIS

Dero Security Products

i-Pro

GFT

NIBHV

Paraat

SmartCell

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

Unii

2N

Akuvox

Securitas

IDIS

Ajax Systems

ADI

Regio Control Veldt

JMB Groep

PG Security Systems

Centurion

VEB

RoSecure

Seris

OSEC

SOBA

Connect Security

Hanwha Vision Europe

SmartSD

HD Security

Advancis

Genetec

Crown Security Services

NetworxConnect

De Beveiligingsjurist

VideoGuard

Oribi ID Solutions

Nimo Dog Security

CardAccess

EAL

Nenova

Kiwa

Bosch Security Systems

Uniview

VAIBS

G4S

BHVcertificaat.online

Bydemes

Eizo

Multiwacht

Al ruim 10 certificaathouders Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein

28 februari 2024
Redactie
14:43

Sinds de lancering van het hernieuwde keurmerk Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein – in november 2023 – hebben al meer dan tien leden van Vereniging Veiligheidsdomein Nederland (VVNL) met succes het certificeringstraject doorstaan en afgerond.

“Zonder ook maar één tekortkoming”, benadrukt voorzitter Leon Vincken van het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV), beheerder van het keurmerk. “De verwachting is dat we de komende maanden eenzelfde aantal nieuwe Kwaliteitslabels mogen uitreiken. Overigens is de certificering ook voor niet-leden toegankelijk.”

Register
Alle certificaathouders van het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein staan in een openbaar register: een lijst die steeds langer wordt. Vincken: “Doel is dat deze hernieuwde certificering uiteindelijk dé norm wordt voor breedsectorale veiligheidsdiensten, waaronder beveiliging. We horen nu al van ondernemers dat het behalen van het Kwaliteitslabel positief doorwerkt in hun acquisitie.” Met het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein tonen ondernemers op een transparante manier aan dat hun organisatie voldoet aan strenge normen die werkgevers én werknemers gezamenlijk hebben opgesteld in het veiligheidsdomein.

Vergelijkingen
Onlangs publiceerde de Nederlandse Veiligheidsbranche een lijst met vergelijkingen tussen het Keurmerk Beveiliging, het keurmerk van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven en het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein. Punt van kritiek: voor het behalen van het Kwaliteitslabel mag een bedrijf 10 minor – kleine – tekortkomingen hebben. “Toch is dit niet het volledige beeld”, stelt VVNL-beleidsmedewerker Jelwin van Heugten. “De check van het Kwaliteitslabel is uitgebreider en daardoor is de kans op het signaleren van tekortkomingen groter. Bovendien moeten alle minor tekortkomingen binnen 1 jaar opgelost zijn.”

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner