Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Uniview

SOBA

20face

Regio Control Veldt

i-Pro

Seagate

Masset Solutions

Connect Security

RoSecure

Centurion

Milestone

NetworxConnect

Service Centrale Nederland

GFT

HID

Sequrix

SMC Alarmcentrale

ASIS

Paraat

Hikvision

Crown Security Services

Multiwacht

SmartCell

Secusoft

BHVcertificaat.online

Paxton

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Nenova

G4S

CSL

VAIBS

De Beveiligingsjurist

Hanwha Vision Europe

Top Security

Nimo Drone Security

ADI

OSEC

SmartSD

Explicate

Seris

Gold-IP

IDIS

Optex

Akuvox

VVNL

CardAccess

Dero Security Products

Alphatronics

Trigion

VBN

Advancis

VideoGuard

ASSA ABLOY

VEB

Brivo

Eagle Eye Networks

CDVI

PG Security Systems

2N

Add Secure

Nimo Dog Security

Lobeco

ARAS

Securitas

Unii

JMB Groep

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Genetec

Alarm Meldnet

Avigilon Alta

Kiwa

Ajax Systems

NIBHV

HD Security

Bydemes

Eizo

EAL

Beveiliging logistiek blijft bijzonder uitdagend

15 maart 2024
Redactie
10:19

Beveiliging in de logistieke sector is een voortdurend proces dat de volledige inzet van alle betrokkenen vergt. Een effectief beveiligingsbeleid is van cruciaal belang om diefstal, fraude, vandalisme en andere incidenten te voorkomen, maar de diversiteit van de logistieke sector maakt het implementeren ervan bijzonder uitdagend, schrijft SERIS Security Nederland uit ervaring.

De logistieke sector omvat een breed scala aan schakels, van leveranciers tot transporteurs en distributiecentra. Elke schakel vormt een potentieel risico voor ongewenste gebeurtenissen, wat de noodzaak van een grondig beveiligingsbeleid benadrukt.
Een bijzondere zorg vormen dreigingen waarbij insiders betrokken zijn. Insiders, personen met legitieme toegang tot logistieke locaties of informatie, kunnen deze toegang misbruiken, hetzij opzettelijk of onopzettelijk. Dit benadrukt het belang van een sterke bedrijfscultuur, waarin bewustzijn over beveiligingsrisico’s en naleving van procedures centraal staan.

Creëren van een veilige werkomgeving
Een cruciale rol in het versterken van de veiligheidscultuur wordt gespeeld door het management. Investeringen in gespecialiseerde trainingen voor medewerkers, het verstrekken van voldoende middelen voor geavanceerde beveiligingsapparatuur en het belonen van betrokkenheid bij het melden van risico’s dragen allemaal bij aan het creëren van een veilige werkomgeving.
Het handhaven van regels moet gericht zijn op het continu verbeteren van beveiligingsprotocollen, waarbij zowel het management als de medewerkers samenwerken om potentiële risico’s te identificeren en oplossingen te vinden. Het erkennen en benutten van de bedrijfscultuur als een motor voor effectieve beveiliging is van cruciaal belang voor de veiligheid binnen de logistieke sector.

Investeren in een sterke veiligheidscultuur is niet alleen een verantwoordelijkheid, maar ook een investering in de toekomst. Het waarborgt niet alleen de veiligheid, maar vermindert ook de kans op incidenten en ondermijning aanzienlijk.

Lees hier de volledige blog!

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner