Beveiliging nieuws

Onze partners

20face

JMB Groep

Eizo

Traka ASSA ABLOY

ARAS

Top Security

Dero Security Products

Multiwacht

CardAccess

OSEC

Oribi ID Solutions

NIBHV

Nimo Drone Security

Trigion

Alarm Meldnet

SmartCell

Milestone

ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

Unii

CSL

Nimo Dog Security

HD Security

Seagate

Connect Security

CDVI

EAL

Paxton

Centurion

Avigilon Alta

IDIS

GFT

ASIS

Uniview

Sequrix

HID

Secusoft

Optex

BHVcertificaat.online

VideoGuard

2N

i-Pro

SmartSD

Gold-IP

Regio Control Veldt

Ajax Systems

DZ Technologies

Nenova

Lobeco

Advancis

RoSecure

Seris

Crown Security Services

Paraat

VAIBS

NetworxConnect

Securitas

ADI

VBN

Genetec

SOBA

PG Security Systems

Alphatronics

Brivo

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

Add Secure

Kiwa

G4S

VEB

De Beveiligingsjurist

Hikvision

Explicate

Eagle Eye Networks

Service Centrale Nederland

Masset Solutions

Bydemes

Akuvox

VVNL

Ondanks maatregelen steeds meer vuurwerkaanslagen

22 maart 2024
Redactie
07:26

Dit jaar hebben zich ondanks de genomen maatregelen al 250 vuurwerkaanslagen voorgedaan, maakt de NOS bekend. En het aantal incidenten met explosieven blijft toenemen, zoals blijkt uit gegevens van de politie. In de eerste maanden van dit jaar zijn al 250 aanslagen of pogingen tot aanslagen geteld.

Pas nog vond weer een aanslag plaats in Vlaardingen, waar opnieuw een vuurwerkbom ontplofte bij het huis van een loodgieter dat eerder al het doelwit was geweest van soortgelijke aanvallen. Vorig jaar registreerde de politie in Nederland maar liefst 900 aanslagen en pogingen daartoe. Deze cijfers zijn aanzienlijk hoger dan aanvankelijk gedacht, aangezien aanvankelijk werd uitgegaan van ongeveer 600 explosies over dat jaar. Het merendeel van de explosies doet zich nog steeds voor in de regio’s Rotterdam en Amsterdam. In sommige gevallen worden de aanslagen geassocieerd met criminele activiteiten, terwijl er ook sprake lijkt te zijn van kopieergedrag.

Verhoogde bezorgdheid
De recente gebeurtenissen hebben geleid tot een verhoogde bezorgdheid onder de lokale autoriteiten. Zo heeft burgemeester Wijbenga van Vlaardingen besloten om het getroffen huis voor de derde keer te sluiten en extra surveillance aan te kondigen. Hoewel de politie erin slaagt verdachten aan te houden, blijft de dreiging van nieuwe aanslagen bestaan.
Deze voortdurende uitdagingen hebben geleid tot gesprekken tussen politie, Openbaar Ministerie en burgemeesters over een gecoördineerde aanpak. Gemeenten worden echter geconfronteerd met praktische beperkingen en financiële belemmeringen bij het inzetten van beveiligingsmaatregelen. De complexiteit van het probleem vereist een doordachte en veelzijdige aanpak om de veiligheid van de gemeenschappen te waarborgen. Bij het huis van de loodgieter was een camera geplaatst, maar die weerhield criminelen niet van het alsnog plegen van een aanslag.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner