Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

GFT

Nimo Drone Security

VideoGuard

RoSecure

Paxton

Traka ASSA ABLOY

VAIBS

Multiwacht

Service Centrale Nederland

Bydemes

CSL

PG Security Systems

ADI

Eizo

Nimo Dog Security

Dero Security Products

Centurion

Alphatronics

VEB

Explicate

Unii

Ajax Systems

Securitas

Sequrix

De Beveiligingsjurist

HD Security

Uniview

Seagate

SmartSD

Bosch Security Systems

Hanwha Vision Europe

Nenova

20face

Trigion

G4S

Secusoft

Genetec

2N

Kiwa

SOBA

Top Security

Connect Security

Brivo

Paraat

JMB Groep

OSEC

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

Add Secure

HID

Avigilon Alta

CardAccess

ASSA ABLOY

Akuvox

CDVI

VBN

SmartCell

Seris

ARAS

i-Pro

NIBHV

DZ Technologies

SMC Alarmcentrale

Alarm Meldnet

EAL

Advancis

Lobeco

IDIS

VVNL

Milestone

Oribi ID Solutions

Regio Control Veldt

NetworxConnect

BHVcertificaat.online

Hikvision

Optex

ASIS

Gold-IP

Masset Solutions

Johnson Controls gaat Vaidio video-AI van VAIBS gebruiken

25 maart 2024
Redactie
07:28

Johnson Controls en VAIBS kondigen hun samenwerking aan, waarbij Johnson Controls zijn productportfolio uitbreidt met het video-AI-analyticsplatform, Vaidio, van VAIBS. Dit partnerschap richt zich op het verrijken van de securitysystemen voor slimme gebouwen in de Benelux en Scandinavië.

Hugo van Vliet, salesmanager Fire & Security Controls bij Johnson Controls, legt uit: “We streven voortdurend naar technologische vooruitgang. AI vormt hierbij een essentieel onderdeel. Na een succesvolle samenwerking met VAIBS voor het ontwikkelen van AI-algoritmen in ons OpenBlue Innovation Center in Rotterdam, hebben we het volste vertrouwen in deze samenwerking en de voordelen die dit onze klanten biedt.”

Bestaande camerasystemen intelligent maken
Traditioneel maken organisaties gebruik van camera’s voor analyse, alarmering, bewaking en automatisering van gebouwen. Echter, het handmatig terugkijken van camerabeelden bij incidenten was tijdrovend en repetitief. Dankzij de integratie van Vaidio’s AI-functionaliteiten kunnen klanten nu bestaande camerasystemen intelligent maken en realtime of historische beelden monitoren en analyseren. Hierdoor worden mensen, voertuigen, objecten, patronen en meer gedetecteerd, wat bijdraagt aan een proactievere en efficiëntere reactie op dreigingen. Bovendien ondersteunt het platform het optimaliseren van securitymaatregelen en kan het worden geïntegreerd met Johnson Controls’ Video Surveillance Systems, zoals Illustra IQ Cameras, Exacq Vision Video Management Systems, en andere systemen van derden.

Richting de toekomst
Kasper van Kekem, commercieel directeur bij VAIBS, voegt toe: “Johnson Controls is een bekende naam in de Safety & Security-industrie en actief in diverse marktsegmenten. De pragmatische aanpak van het bedrijf sluit goed aan bij onze visie. Samen bieden we zowel bestaande als nieuwe klanten unieke meerwaarde door het Vaidio-platform op verschillende manieren in te zetten. Ik verwacht dan ook een succesvolle samenwerking. Met deze technologie lopen we samen voorop richting de toekomst!”
Johnson Controls’ Security systems werken al met VAIBS in andere delen van Europa en de Verenigde Staten. Het bedrijf breidt nu de dienst van het Vaidio-platform uit voor klanten in de Benelux en Scandinavië.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner