Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Dog Security

CSL

VVNL

SMC Alarmcentrale

NIBHV

Advancis

SmartCell

ASSA ABLOY

Bydemes

Kiwa

Service Centrale Nederland

IDIS

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Hikvision

20face

Top Security

DZ Technologies

Paxton

Ajax Systems

OSEC

Milestone

Paraat

Avigilon Alta

JMB Groep

i-Pro

Genetec

Crown Security Services

EAL

Optex

CardAccess

SOBA

CDVI

Explicate

Securitas

Seris

Eizo

2N

PG Security Systems

VAIBS

Nenova

Hanwha Vision Europe

Gold-IP

Trigion

Sequrix

Brivo

Dero Security Products

ADI

Masset Solutions

Nimo Drone Security

HID

VBN

Eagle Eye Networks

Add Secure

RoSecure

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

G4S

Uniview

Alphatronics

GFT

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

Secusoft

HD Security

Bosch Security Systems

Seagate

VEB

Connect Security

NetworxConnect

VideoGuard

ARAS

Akuvox

Unii

SmartSD

Regio Control Veldt

ASIS

Centurion

Multiwacht

Gebruiksvriendelijk beheer van brandmeldinstallaties

2 april 2024
Redactie
07:11

Addvals presenteert tijdens het FireSafety & Security Event op stand G.17 het platform Suricat™. Hiermee is alles wat met branddetectie te maken heeft eenvoudig en overzichtelijk te beheren. Het ondersteunt meerdere merken brandmeldcentrales en biedt een enorme hoeveelheid handige functies.

In tegenstelling tot de markten voor videobewaking en toegangsbeheer ontbreekt het in de brandveiligheidssector aan goed ontworpen software. De producten zijn vaak lastig te bedienen en beheerders hebben weinig tot geen overzicht, controle en inzicht over hun brandsystemen. Er ontbreken meerdere soorten informatie, zoals over het opslaan van redenen voor het uitschakelen van sensoren, sensoren die kalenderplanning in-/uitschakelen, onderhoudsplanning, gedigitaliseerde SOP’s enz. Dit gebrek aan informatie kan tot grote problemen aan de klantzijde leiden – van vertraagde activiteiten tot verlies van materialen goederen of, in het ergste geval, mensenlevens.

De oplossing
Aangedreven door AppVision™, het meest open PSIM-platform, is Suricat™ een softwareplatform dat een compleet overzicht geeft van de branddetectiesystemen, inclusief een gedetailleerde controle en een efficiënte manier om de brandalarmen af te handelen. Suricat bestaat uit een uitgebreide softwaretool waarmee locatiebeheerders hun brandsystemen moeiteloos kunnen bedienen. Het omvat een gebruiksvriendelijk dashboard voor real-time monitoring van sensorstatussen, eenvoudige in-/uitschakelingsfuncties voor zones en sensoren (handmatig of via kalender), gedigitaliseerde actieplannen, pushmeldingen (via e-mail, sms, smartphone) en een overzicht van aanwezige personen.

Voordelen
Suricat biedt een duidelijk zicht op welke sensoren aan, uit, in test of in onderhoud zijn en dus een realtime sensorstatus. Klanten kunnen er zeker van zijn dat hun brandsystemen correct werken en dat ze ook in geval van een incident correct zullen blijven werken. De klant kan plannen dat sensoren worden in-/uitgeschakeld voor bepaalde gebeurtenissen (bijvoorbeeld onderhoud of schoonmaak). Klanten kunnen binnen dezelfde software (Suricat) meerdere merken branddetectiesystemen koppelen. En het is mogelijk om binnen Suricat alle contextuele informatie op te slaan die nodig is om de juiste beslissing te nemen over welke actie dan ook – vooral met betrekking tot onderhoudswerkzaamheden, die momenteel gescheiden zijn van de brandbeheersystemen, maar ook bouwblauwdrukken, geschiedenis van sensoren, records, procedures , SOP’s enz.

Functies
Suricat is gemaakt voor drie hoofdtypen gebruikers: Alpha, Mob, Sentry. De Alpha-klant wil een duidelijk overzicht, dat geboden wordt door het dashboard (om op elk moment de status van de brandsensoren te zien). De Mob-klant wil het systeem op een gegranuleerde (afgestemde) manier kunnen besturen via de extra opties (het ‘waarom’ achter een sensorstatus – waarom het is in-/uitgeschakeld, lasso-tools, tijd – hoe lang een sensor in die toestand zal blijven, geschiedenis van toestandsverandering enz.) De Sentry-klant tot slot moet op de juiste manier reageren op alarmen, wat kan via de reeds bestaande functie van de engine (kaarten, videoverificatie, workflow).

Dashboard
Voor Alpha-klanten is er het dashboardoverzicht met grafieken, tellers (status van sensoren, panelen), verhouding ingeschakelde/uitgeschakelde sensoren, kalender en rapporten. Mob-klanten kunnen gebruik maken van zoeken op locatie, item, apparaat, zone en staat, sensorlocatie op kaart, controle handmatig of per kalender, met verantwoording, per gebied, paneel, lus, zone, sensor, een kalender van de branddetectiesystemen, geschiedenis en metadata van gebied, paneel, lus, zone en sensor, pushmeldingen, gepland onderhoud en contacten van het brandveiligheidsteam.
Sentry-klanten (alarmafhandeling) beschikken over alarmafhandeling, alarmmeldingen met details, acties, instructies en rapportage, videoverificatie, sensoracties, geschiedenis en metadata, berichten uitzenden en een bellijst (personenlijst).

Ter introductie wordt Suricat aangeboden met een cloudoplossing, beheer van 500 melders, één desktopclient, één mobiele client, kaartnavigatie, alarminstructies, levenslange licentie en geen onderhoudskosten. De leverancier is te vinden op stand G.17 tijdens het FireSafety & Security Event.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner