Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Akuvox

Milestone

VBN

Secusoft

Bydemes

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

i-Pro

Gold-IP

Connect Security

Kiwa

HD Security

GFT

Seris

VideoGuard

Trigion

Regio Control Veldt

ASIS

Uniview

Alarm Meldnet

Brivo

OSEC

Eizo

Top Security

Unii

IDIS

20face

Paxton

Hikvision

Nenova

Genetec

ADI

Centurion

NetworxConnect

G4S

Lobeco

Nimo Dog Security

SmartCell

JMB Groep

DZ Technologies

CardAccess

Paraat

Traka ASSA ABLOY

Advancis

EAL

De Beveiligingsjurist

Eagle Eye Networks

ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

Sequrix

SOBA

SmartSD

Explicate

2N

Multiwacht

PG Security Systems

RoSecure

Add Secure

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

BHVcertificaat.online

Alphatronics

Securitas

Optex

Bosch Security Systems

Avigilon Alta

Masset Solutions

Seagate

ARAS

VEB

HID

VVNL

CSL

NIBHV

Crown Security Services

CDVI

Dero Security Products

VAIBS

Nimo Drone Security

Chubb Varel voorziet GVU bussen van camerabeveiliging

16 april 2009
Redactie
18:58

Om de veiligheid in bussen te optimaliseren, hebben openbaar vervoerbedrijf GVU en beveiligingsbedrijf Chubb Varel Security samen een oplossing gevonden om de veiligheid van chauffeur en passagiers te borgen. Alle bussen van GVU (circa 190 stuks) zijn uitgerust met een camerasysteem.

In 1999 is door GVU vanwege toenemende criminaliteit het besluit genomen de voertuigen te voorzien van camera observatie- en registratiesysteem zegt Jean Jacobs, Manager Service & Facilities van GVU. Een van de eisen die wij hadden is dat ongeacht weersomstandigheden, tijdstip en lichtinval, het gelaat van personen goed geïdentificeerd moet kunnen worden. Ook moet het geluid ter plaatse tijdens een noodsituatie kunnen worden opgenomen en geregistreerd. De bussen rijden nu alleen nog uit met een werkend camerasysteem. Dit besluit hebben wij genomen om de veiligheid van chauffeur en passagiers te borgen.

Het bewakingssysteem bestaat uit een camera en microfoon bij de chauffeur en afhankelijk van het type voertuig (standaard, gelede of dubbel gelede) een of meerdere camera’s in het passagiersgedeelte. Het systeem voldoet aan de eisen ten aanzien van trillingen en schokken en zijn gemeten volgens ISO 2631-1. Om de werking zoveel mogelijk te garanderen zet Chubb Varel Security dedicated technici in, die niet alleen bekend zijn met de techniek maar ook met de belangen en daaraan verbonden problematiek van GVU.

De camerasystemen voldoen geheel aan alle eisen van de Wet op de Privacy. Volgens Martijn Mathot, Sales & Marketing Director bij Chubb Varel Security heeft het systeem zich inmiddels al bewezen. Er zijn al diverse calamiteiten vastgelegd waarbij de beelden gebruikt konden worden als bewijsmateriaal. Bovendien werkt de aanwezigheid van camera’s preventief. De relschopper weet immers dat zijn daden op band worden vastgelegd en daarmee de bewijslast snel is geleverd.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner