Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

NIBHV

Eagle Eye Networks

Brivo

Securitas

Secusoft

Kiwa

Paxton

SmartSD

De Beveiligingsjurist

Centurion

Unii

CSL

NetworxConnect

Multiwacht

SMC Alarmcentrale

CDVI

Lobeco

Bydemes

Nimo Drone Security

ARAS

Nimo Dog Security

G4S

ASIS

SOBA

Alarm Meldnet

OSEC

Top Security

HID

Hanwha Vision Europe

Ajax Systems

Trigion

Avigilon Alta

Hikvision

GFT

HD Security

Milestone

IDIS

RoSecure

VBN

Nenova

Crown Security Services

20face

Oribi ID Solutions

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

Eizo

Optex

VideoGuard

i-Pro

Masset Solutions

ADI

VVNL

Connect Security

PG Security Systems

JMB Groep

Regio Control Veldt

Traka ASSA ABLOY

Dero Security Products

SmartCell

Seris

Akuvox

Alphatronics

Genetec

ASSA ABLOY

VAIBS

Sequrix

Uniview

Advancis

Service Centrale Nederland

Seagate

CardAccess

EAL

Gold-IP

DZ Technologies

Add Secure

Explicate

2N

VEB

Paraat

Nominaties Veilig Ondernemenprijs 2009

12 mei 2009
Redactie
01:18

Twee projecten gericht op preventie van criminaliteit tegen het bedrijfsleven zijn genomineerd voor de Veilig Ondernemenprijs 2009. De genomineerde projecten zijn:
Veiligheidsproject Oirschot Veilig en Collectieve preventie bedrijventerrein de Wildeman Zaltbommel.

Tijdens het Congres Veilig Ondernemen 2009 op donderdag 28 mei aanstaande maakt minister Hirsch Ballin van Justitie bekend welk van de twee genomineerde projecten zich de winnaar mag noemen van de Veilig Ondernemenprijs 2009. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 Euro en werd ook in 2005 en 2007 uitgereikt. Het congres vindt plaats in congrescentrum de Reehorst te Ede.

Veiligheidsproject ‘Oirschot Veilig’
Het idee achter het project is ontstaan tijdens vergaderingen van de stichting beveiliging bedrijventerreinen Oirschot. Tijdens deze vergaderingen kwamen knelpunten naar boven waarbij het gemis aan integraal denken, kennisachterstand op veiligheid en beveiliging en verschuiving van criminaliteit steeds aan de orde kwam. De oplossing is gevonden in een collectieve aanpak voor alle ondernemers in de gehele gemeente Oirschot. Bedrijventerreinen, binnenstad én buitengebied zijn hierin meegenomen en aangesloten. Door middel van een veiligheidsmap voor alle ondernemers, een “menukaart” veiligheid en beveiliging en andere maatregelen wordt gewerkt aan een totale integrale benadering van veiligheid.

Collectieve preventie bedrijventerrein de Wildeman Zaltbommel
Het initiatief is ontstaan uit de eis om in een zo vroeg mogelijk stadium van de aanleg van een bedrijventerrein rekening te houden met veiligheid en beveiliging. Zowel voor als tijdens de bouw is rekening gehouden met de beveiligingsdoelstellingen. Door tijdens de aanleg al rekening te houden met een minimaal aantal toegangswegen, koppeling van cameratoezicht aan de alarmsystemen van de bedrijven en adequate alarmopvolging is er al anderhalf jaar geen inbraak geweest.

Jury Veilig Ondernemenprijs 2009
De jury voor de Veilig Ondernemenprijs 2009 bestaat uit Lodewijk Tonino (voorzitter), Mark Knaapen, sectordirecteur gemeente Weert en Rob Hartgerink, directeur ‘Management en Werk’. Secretaris van de jury is Rodney Haan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Het CCV is belast met de organisatie van de prijs.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner