Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

GFT

Brivo

20face

Trigion

Seagate

Add Secure

ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

Centurion

Bydemes

SMC Alarmcentrale

ASIS

Masset Solutions

Sequrix

Akuvox

Lobeco

Connect Security

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

Ajax Systems

NetworxConnect

Paxton

DZ Technologies

VAIBS

HID

Genetec

BHVcertificaat.online

Oribi ID Solutions

CDVI

Optex

Hikvision

HD Security

VEB

Securitas

SmartCell

IDIS

Multiwacht

Advancis

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

VBN

Milestone

SmartSD

ADI

ARAS

Nenova

Hanwha Vision Europe

NIBHV

Gold-IP

i-Pro

2N

RoSecure

Secusoft

De Beveiligingsjurist

SOBA

Alarm Meldnet

Kiwa

Eizo

Dero Security Products

Paraat

JMB Groep

EAL

Uniview

VVNL

Crown Security Services

Service Centrale Nederland

Explicate

Avigilon Alta

G4S

Alphatronics

CardAccess

OSEC

Top Security

Unii

Nimo Drone Security

Regio Control Veldt

CSL

Seris

Kabeloplossingen voor elke toepassing

13 april 2023
Redactie
02:55

In de wereld van technologie en infrastructuur spelen kabels een cruciale rol. Ze vormen de ruggengraat van netwerken, zorgen voor de overdracht van elektriciteit en data, en zijn onmisbaar in zowel industriële als stedelijke omgevingen. Een breed scala aan kabeloplossingen is beschikbaar om aan de diverse behoeften van verschillende projecten te voldoen.

In utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen, is de veiligheid van de elektrische installaties van het grootste belang. Brandmeld- en ontruimingsinstallaties vereisen betrouwbare kabels die bestand zijn tegen hoge temperaturen en rookontwikkeling beperken. Halogeenvrije kabels zijn een uitstekende keuze voor deze toepassingen, omdat ze bij brand minder rook en giftige gassen produceren. Daarnaast zijn er speciale kabels voor centrale noodverlichting en inbraakinstallaties, die zorgen voor continue werking in noodsituaties.

Industriële toepassingen en machinebouw
In de industriële sector en machinebouw zijn robuuste kabels vereist die bestand zijn tegen zware omstandigheden, zoals olie, chemicaliën en mechanische belasting. Stuurstroomkabels en EMC-kabels (Elektromagnetische Compatibiliteit) zijn essentieel voor het waarborgen van de betrouwbaarheid van machines en het voorkomen van storingen door elektromagnetische interferentie. Voor de petrochemische industrie zijn er speciale kabels met een hoge weerstand tegen chemicaliën en extreme temperaturen.

Infrastructuur: wegenbouw en openbare verlichting
In de wegenbouw en bij de aanleg van openbare verlichting zijn duurzame kabeloplossingen nodig die bestand zijn tegen weersinvloeden en mechanische belasting. Kabels voor verkeersregelinstallaties en detectie systemen moeten betrouwbaar functioneren om de verkeersveiligheid te garanderen. Voor tunneltechnische installaties zijn er kabels met functiebehoud, die in geval van brand blijven functioneren om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen.

Op maat gemaakte oplossingen
Naast standaard kabels is er vaak behoefte aan op maat gemaakte oplossingen. Instrumentatiekabels, bijvoorbeeld, worden gebruikt voor het overbrengen van signalen in meet- en regeltechniek. Deze kabels moeten nauwkeurige en storingsvrije overdracht garanderen, zelfs in uitdagende industriële omgevingen. Voor specifieke toepassingen kunnen kabels op maat worden gemaakt om aan de unieke eisen van een project te voldoen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner