Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Explicate

Hikvision

EAL

Eizo

PG Security Systems

Lobeco

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

Crown Security Services

Centurion

ARAS

Milestone

Advancis

Nenova

JMB Groep

Nimo Dog Security

GFT

BHVcertificaat.online

CSL

Secusoft

RoSecure

G4S

Masset Solutions

SOBA

Nimo Drone Security

Ajax Systems

Hanwha Vision Europe

Unii

HID

Optex

NetworxConnect

Uniview

Seagate

Akuvox

Bosch Security Systems

VEB

Top Security

Add Secure

Eagle Eye Networks

IDIS

ADI

Genetec

VideoGuard

i-Pro

ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Service Centrale Nederland

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Avigilon Alta

Paraat

Paxton

DZ Technologies

VBN

Brivo

Dero Security Products

VAIBS

Trigion

SMC Alarmcentrale

Alphatronics

HD Security

2N

CardAccess

ASIS

Bydemes

NIBHV

Securitas

Seris

CDVI

Sequrix

20face

VVNL

Alarm Meldnet

Gold-IP

Connect Security

Kiwa

OSEC

SmartSD

De Sociale Staat van Nederland 2011

16 november 2011
Redactie
20:04

De politie registreerde tussen 2005 en 2009 een lichte daling van de criminaliteit. Dit blijkt uit de SCP-publicatie ‘De Sociale Staat van Nederland 2011’.

De Sociale Staat van Nederland 2011In de publicatie zijn, aan de hand van kerncijfers, ontwikkelingen van de laatste tien jaar geanalyseerd op de terreinen: onderwijs, arbeid, inkomen, gezondheid, vrijetijdsbesteding, participatie, mobiliteit, veiligheid en wonen. Ook is aandacht besteed aan de ontwikkeling van de publieke opinie en het politieke klimaat, de leefsituatie van de Nederlanders, het gebruik dat Nederlanders maken van voorzieningen. De kerncijfers zijn afgezet tegen de beleidsdoelstellingen van de overheid. Waar gegevens beschikbaar waren, is nagegaan hoe Nederland scoort in vergelijking met de Europese buren.

Per jaar is 25 procent van de Nederlandse bevolking van 15 jaar en ouder slachtoffer van criminaliteit. De meesten waren slachtoffer van vandalisme en vermogensdelicten (elk 13 procent), 5,5 procent was slachtoffer van geweld. Sommige bevolkingsgroepen lopen meer risico dan andere. Vooral jongeren (40 procent) en jongvolwassenen (34 procent) lopen meer kans om slachtoffer te worden. Ouderen lopen, anders dan vaak gedacht wordt, veel minder risico (16 procent).

Na een jarenlange stijging worden sinds 2007 minder minderjarigen verdacht van een misdrijf. Jongeren zijn wel nog altijd oververtegenwoordigd onder de verdachten. Evenveel mensen zeiden zich in 2010 wel eens onveilig te voelen als in de twee voorgaande jaren (26 procent). Hiervan voelden ook evenveel mensen (2 procent) zich vaak onveilig. Het aandeel politiemensen dat beschikbaar is voor uitvoerend werk, neemt vanaf 2007 niet meer af. Toch was het ophelderingspercentage in 2009 lager dan in 2007 (21 procent), mede door de registratieproblemen bij de politie. Hierdoor heeft justitie minder zaken in behandeling gekregen. De rechter kwam minder vaak tot een schuldigverklaring (91 procent).

Link: www.scp.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner