Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Akuvox

Hikvision

CDVI

Nimo Drone Security

Unii

GFT

SMC Alarmcentrale

CardAccess

ASSA ABLOY

Top Security

HD Security

Seagate

Secusoft

Nenova

Paxton

2N

Bydemes

VEB

RoSecure

VAIBS

VideoGuard

Explicate

Optex

Alarm Meldnet

Service Centrale Nederland

ARAS

Add Secure

Genetec

Bosch Security Systems

Sequrix

Crown Security Services

Masset Solutions

Avigilon Alta

SmartCell

Lobeco

JMB Groep

De Beveiligingsjurist

Nimo Dog Security

DZ Technologies

Brivo

i-Pro

Centurion

OSEC

BHVcertificaat.online

SOBA

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

EAL

Gold-IP

G4S

Kiwa

Uniview

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

Securitas

Alphatronics

Dero Security Products

Regio Control Veldt

CSL

Ajax Systems

Multiwacht

Traka ASSA ABLOY

VBN

20face

Trigion

Connect Security

SmartSD

Paraat

Eizo

NIBHV

Hanwha Vision Europe

ADI

Advancis

VVNL

Milestone

IDIS

Seris

HID

ASIS

Helft security professionals ziet toename criminaliteit

20 maart 2013
Redactie
12:24

De helft (50%) van de Nederlandse veiligheidsprofessionals geeft aan dat de criminaliteit toeneemt door de crisis. Slechts 8% is het met deze stelling oneens. Daarnaast stelt 29% van de ondervraagden dat ze wel meer willen doen aan veiligheid, maar dat daar geen geld voor is.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 191 kenners van veiligheid, in dienst van overheid of bedrijven in Nederland. De enquête is uitgevoerd in opdracht van de vakbeurs Safety & Security Amsterdam (SSA). SSA 2013 wordt van 4 tot en met 6 juni gehouden in Amsterdam RAI.

Veel bedrijven worden direct geraakt door de crisis, zo blijkt uit een tweede stelling die de veiligheidsprofessionals werd voorgelegd. Bij 40% van de bedrijven worden investeringen uitgesteld vanwege de crisis; 22% stelt juist dat investeringen met betrekking tot veiligheid niet worden uitgesteld, ondanks de crisis. 29% van de ondervraagden stelt daarnaast dat ze wel meer willen doen aan veiligheid, maar dat daar bij hun organisatie geen geld voor is.

SSA 2011Gevraagd naar wat voor veiligheidsprofessionals van belang is ­voor de organisatie werden vijf onderwerpen het meest genoemd: brandveiligheid (73%), toegangscontrole (60%), fysieke en mechanische beveiliging (59%), inbraak- en diefstalbeveiliging (58%) en CCTV/videobewaking (54%).

De grootste investeringen op het gebied van beveiliging en veiligheid die binnen organisaties in het afgelopen jaar werden gedaan hadden dan ook bijna allemaal op deze onderwerpen betrekking. Brandveiligheid scoorde daarbij met 17% ruim hoger dan de investeringen op het gebied van CCTV/videobewaking (9%) of toegangscontrole (9%).

Investeringen op het gebied van brandveiligheid hebben dus grote impact op het budget. Veel veiligheidsprofessionals worden daarbij belemmerd door de regelgeving. 45% van de veiligheidsprofessionals vindt de regels van de wetgever omtrent brandveiligheid vaak onduidelijk. Daarnaast zegt een vergelijkbare groep (41%) dat deze regels de bedrijven flink op kosten jagen.

Brandveiligheid staat overigens op een derde plek als het gaat om de belangrijkste investeringen voor de toekomst. 25% van de veiligheidsprofessionals zegt daarin de komende tijd te willen investeren; 27% van hen is van plan te gaan investeren in toegangscontrole en 37% wil gaan investeren in CCTV/videobewaking.

Agenda: SSA 2013

SSA 2013

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner