Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Crown Security Services

Nenova

OSEC

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

VBN

Avigilon Alta

PG Security Systems

Eizo

CardAccess

Akuvox

Seagate

VideoGuard

VAIBS

CDVI

Optex

Dero Security Products

G4S

Oribi ID Solutions

Centurion

Unii

Masset Solutions

VVNL

NIBHV

Hanwha Vision Europe

Explicate

Ajax Systems

CSL

HID

NetworxConnect

Seris

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

EAL

Trigion

20face

Sequrix

i-Pro

Brivo

HD Security

Connect Security

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Kiwa

IDIS

Eagle Eye Networks

Secusoft

Paraat

Regio Control Veldt

JMB Groep

Nimo Dog Security

Genetec

SmartSD

Lobeco

ASIS

Nimo Drone Security

Bydemes

SmartCell

2N

ARAS

DZ Technologies

Paxton

Alarm Meldnet

Hikvision

ADI

De Beveiligingsjurist

GFT

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

RoSecure

VEB

Securitas

Gold-IP

Milestone

Alphatronics

Top Security

Advancis

SOBA

Uniview

Overvallers Brink’s stalen alleen wisselgeld

22 maart 2013
Redactie
17:55

Bij de overval op een gelddepot van Brink’s in Best is alleen wisselgeld gestolen. Om hoeveel geld het precies gaat, wil het waardetransportbedrijf niet zeggen, maar het zou om een ‘minimaal’ bedrag gaan.

Geldwagen BrinksUit het feit dat slechts een minimaal bedrag is buitgemaakt, leidt het bedrijf af dat de daders geen kennis hadden van de indeling van de opslagruimte.

De overvallers kwamen op het terrein van Brink’s door een gat in het hek te knippen. Vervolgens bliezen ze met explosieven een zijdeur van het gelddepot op. Het lijkt er op dat medewerkers de overvallers niet hebben gezien. De politie zette een arrestatieteam in, maar de overvallers vluchtten voordat ze konden worden gepakt. Eén van de explosieven die achterbleef bij Brink’s moest donderdagochtend onschadelijk worden gemaakt voordat de recherche in het pand aan de slag kon.

Volgens Omroep Brabant was de beveiliging niet op orde. Beveiligingsexperts en criminologen zouden dit gezegd hebben. Ze leiden dit af uit het feit dat Brink’s op zoek is naar een nieuwe hoofd beveiliging. Een van de taken die het nieuwe ‘Head of Security‘ op zijn bordje krijgt is onderzoek doen naar extern veroorzaakte verliezen, aldus de krant. Volgens hun is het schrikbarend dat overvallers door een hek open te knippen het terrein op konden. “Als je alleen maar een hek aan de buitenkant hebt, dan is dat niet goed. Dat moet veel beter”, zegt een beveiligingsexpert die anoniem wil blijven en uit de wereld komt van het beveiligen van waardetransportbedrijven volgens de krant.

Brink’s wil spoedoverleg over geweld

Omroep Brabant weet verder te vertellen dat experts en criminologen zeggen dat er een norm moet komen voor het beveiligen van dit soort bedrijven. Ook stellen ze dat waardetransportbedrijven onderling te weinig overleggen over hun beveiliging. Brink’s vroeg gisteren in een verklaring om aandacht van andere waardetransporteurs, de overheid en de banken. Het bedrijf dringt aan op extra maatregelen om brute overvallen beter te kunnen voorkomen.

Justitie denkt dat de bende die de gewelddadige overval op het depot van geldtransportbedrijf Brink’s op zijn geweten heeft, een Belgische bende is met Noord-Afrikaanse invloeden. De overval toont overeenkomsten met een overval op een filiaal van Brink’s in Amsterdam in juni 2011, waarschijnlijk is dezelfde groep ook verantwoordelijk voor deze overval. Dat lieten onder meer bronnen binnen justitie weten, aldus het AD. De bende is vermoedelijk in België gestationeerd, maar slaat ook toe in andere landen. Het gaat onder andere om doelwitten in Nederland, Duitsland en Frankrijk. De bende werkt ogenschijnlijk volgens het hit-and-runprincipe: toeslaan en snel wegwezen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner