Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

GFT

Securitas

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

VideoGuard

Kiwa

Milestone

BHVcertificaat.online

Hanwha Vision Europe

CDVI

Add Secure

PG Security Systems

Alphatronics

VEB

Top Security

Crown Security Services

Explicate

SMC Alarmcentrale

Secusoft

DZ Technologies

Multiwacht

i-Pro

Brivo

VAIBS

SmartSD

EAL

Alarm Meldnet

Bosch Security Systems

VBN

HD Security

NIBHV

CardAccess

Akuvox

20face

Trigion

OSEC

ADI

CSL

Genetec

ASIS

Connect Security

Centurion

Masset Solutions

ARAS

Avigilon Alta

NetworxConnect

Gold-IP

Eizo

Unii

SmartCell

Eagle Eye Networks

Regio Control Veldt

Paraat

Seagate

Nenova

Dero Security Products

Optex

JMB Groep

Hikvision

RoSecure

Paxton

Seris

Bydemes

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

Lobeco

G4S

Advancis

Sequrix

Traka ASSA ABLOY

HID

IDIS

2N

Oribi ID Solutions

ASSA ABLOY

Nimo Drone Security

Uniview

VVNL

SOBA

Veiligheidstips voor mobiele apparaten op vakantie

26 april 2013
Redactie
09:03

Veel mensen nemen hun laptop, notebook of tablet mee op vakantie. Thuis of op het werk is de computer, in tegenstelling tot onderweg, beveiligd door middel van een firewall, antispam en een beveiligde verbinding.

OnderwegMet een kleine inspanning kunt u voorkomen dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Data beveiliging specialist Norman heeft een paar waardevolle tips voor vakantiegangers, waardoor u onaangename verrassingen kunt voorkomen.

Voor vertrek:

  • Maak een back-up van al uw gegevens. Hardware en software kunt u makkelijk vervangen maar met gegevens is dit meestal niet zo eenvoudig. Een back-up voordat u op vakantie gaat zorgt ervoor dat u uw gegevens niet kwijt bent als uw mobiele apparaat wordt gestolen, u het verliest of als het beschadigd raakt. Voor data back-up kunt u gebruik maken van een externe harde schijf of van een online back-up dienst.
  • Antivirusbescherming updaten. Als uw antivirussoftware niet up-to-date is, heeft u kans dat uw computer niet goed beveiligd is tegen de nieuwste bedreigingen. Tenminste éénmaal per dag heeft Norman een update van virusdefinities beschikbaar. Het weren van de nieuwste malware gebeurt op onregelmatige tijdstippen ter verbetering van de software. Zorg dat het product up-to-date is en dat de updates automatisch worden binnengehaald.
  • Repareren & updaten van programma’s en toepassingen. Kwetsbaarheden in softwareproducten zijn zeer populair onder cybercriminelen. Ze kunnen zo kwaadaardige code in de computer plaatsen. Op de dag van vertrek moeten dus het besturingssysteem en alle toepassingen waaronder de browser geüpdate zijn.

Toegang tot draadloze netwerken:

  • Schakel antivirus in en houd het bijgewerkt. Als u uw laptop onderweg gebruikt, controleer dan of de antivirussoftware ingeschakeld staat en up-to-date is.
  • Gebruik opgeslagen WLAN’s. Verbind uw computer met beveiligde WLAN’s, u herkent deze omdat ze een wachtwoord vereisen voor toegang.
  • Vermijd naamloze WLAN’s. Bij de meeste café’s, hotels en vergelijkbare openbare ruimtes die zijn voorzien van een WIFI hotspot, moet u een naam invoeren, die kan worden toegewezen aan een provider. Maak GEEN verbinding met netwerken die bijvoorbeeld “Free WIFI” heten.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner