Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ADI

CardAccess

Seagate

VBN

ARAS

Alarm Meldnet

Kiwa

CDVI

OSEC

Trigion

RoSecure

Regio Control Veldt

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

PG Security Systems

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

Eagle Eye Networks

Ajax Systems

SMC Alarmcentrale

CSL

Eizo

Akuvox

Paraat

JMB Groep

Uniview

Nenova

Crown Security Services

VAIBS

Lobeco

Connect Security

Bosch Security Systems

Advancis

Milestone

Paxton

GFT

DZ Technologies

2N

Masset Solutions

Genetec

ASSA ABLOY

VEB

Hanwha Vision Europe

Alphatronics

Add Secure

SOBA

Nimo Drone Security

Explicate

ASIS

HID

HD Security

SmartSD

BHVcertificaat.online

SmartCell

Optex

Avigilon Alta

G4S

Brivo

EAL

Service Centrale Nederland

Multiwacht

Seris

i-Pro

20face

IDIS

Hikvision

Unii

Centurion

NIBHV

Gold-IP

De Beveiligingsjurist

Dero Security Products

Nimo Dog Security

Sequrix

Top Security

Bydemes

Securitas

VVNL

Secusoft

30 april grootste beveiligingsactie ooit (video)

1 mei 2013
Redactie
08:53

De grootste beveiligingsactie aller tijden tijdens de laatste Koninginnedag in Amsterdam is op een enkel incident na als een goed geoliede machine verlopen. Burgemeester Eberhard van der Laan sprak gisterenavond dan ook over een topprestatie, die de ongeveer 10 duizend agenten die dag geleverd hadden.

AlarmcentraleAmsterdam kreeg volgens de laatste schattingen 700 tot 800 duizend bezoekers. Dat is iets meer dan het totaal aantal inwoners. Bijzonder is dat vooral op de Dam uitgebreid gebruik is gemaakt van predictive profiling. Om mogelijke protestacties zo snel mogelijk in de kiem te kunnen smoren, waren op de Dam tientallen ’spotters’ ingezet die vooral bezoekers met een afwijkend gedrag in de gaten hielden. Deze rechercheurs waren niet als politieagenten herkenbaar en stonden via een microfoontje in het oor met elkaar en de commandokamer in verbinding.

Aan het begin van de avond vonden er wel wat kleine vechtpartijen plaats, maar die leidden niet tot rellen. De arrestatie van twee demonstranten op de Dam gistermorgen was volgens burgemeester Van der Laan niet volgens de instructies. De politie verrichte gedurende de hele dag 98 aanhoudingen, vooral voor kleine incidenten en vergrijpen. Het ging om 259 voorvallen. Vorig jaar waren er ruim 450 incidenten, waarbij 178 personen werden aangehouden.

EenVandaag spreekt met sleutelfiguren over de veiligheidsaanpak. Burgermeester Eberhard van der Laan en korpschef van Amsterdam Pieter-Jaap Aalbersberg over de vraag hoe Amsterdam het veilig houdt. Daarnaast oud hoofdcommissaris Joop van Riessen van Amsterdam. Hij was eerder verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens het huwelijk tussen Maxima en Willem-Alexander en ten slotte Rico Briedjal, voormalig lid van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner