Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

IDIS

Bydemes

CSL

SOBA

VEB

Multiwacht

Eagle Eye Networks

DZ Technologies

Uniview

VVNL

Alarm Meldnet

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

Unii

HID

Nimo Dog Security

Nimo Drone Security

VideoGuard

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

HD Security

Dero Security Products

Gold-IP

Explicate

JMB Groep

Securitas

Seris

20face

CardAccess

RoSecure

Paraat

G4S

De Beveiligingsjurist

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

ADI

OSEC

PG Security Systems

Sequrix

Crown Security Services

ASSA ABLOY

Add Secure

Nenova

VBN

NIBHV

VAIBS

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

Genetec

Secusoft

i-Pro

Paxton

SmartCell

Centurion

Top Security

Akuvox

Regio Control Veldt

Hikvision

Milestone

Lobeco

Connect Security

CDVI

Kiwa

Alphatronics

SmartSD

Optex

EAL

Eizo

BHVcertificaat.online

GFT

ASIS

Advancis

2N

Ajax Systems

ARAS

Seagate

Brivo

Avigilon Alta

Trigion

Grotere kans op fraude tijdens vakantie

8 juni 2013
Redactie
16:14

Jaarlijks ziet Hoffmann een sterke toename van het aantal verzoeken tot het verrichten van onderzoek naar malafide praktijken die in de zomervakantie (zonder het gebruikelijke toezicht) hebben plaatsgevonden.

Onder druk van de economische crisis is dit risico alleen maar groter geworden. De laatste jaren ervaren wij een stijging van “zomervakantie-gerelateerde fraudes” van ruim 15 %. Met de zomervakantie in het vooruitzicht waarschuwt Hoffmann voor de risico’s van fraude gedurende deze periode. Zoals de meeste mensen op vakantie gaan, te gehaast en met te weinig voorbereiding, laten de managers vaak ook hun bedrijf achter. Er worden onvoldoende beveiligingsafspraken gemaakt met de plaatsvervangers én met de toeleveranciers gericht op deze “ nieuwe en tijdelijke “ risico’s.

Het gaat verder dan alleen de verduistering van artikelen voor gebruik op de camping. Of productie gerelateerde artikelen voor eigen gebruik of voor de verkoop. Autorisaties voor belangrijke computerhandelingen (betaalverkeer) gaan vaak in verband met de continuïteit van het proces tijdelijk naar een andere medewerker. Sleutels van de kluis worden afgegeven om de zaak te laten doordraaien. Maar ook passwords en toegangscodes van ICT, alarm- en andere belangrijke systemen voor de veiligheid van het bedrijf, worden vaak tijdelijk aan een ander gegeven zonder controle achteraf op het gebruik daarvan. Om over screening vooraf van die tijdelijke verantwoordelijke maar helemaal niet te spreken. Tevens wordt regelmatig vergeten wachtwoorden weer te veranderen bij terugkomst, waarna alsnog op langere termijn gefraudeerd kan worden. En dan is de schuldvraag weer moeilijker te achterhalen. Veel van deze risico’s zijn te voorkomen. Onderkenning van het risico en het treffen van de juiste (tijdelijke) maatregelen zijn daarbij de sleutelwoorden.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner