Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Genetec

Kiwa

Gold-IP

2N

Hikvision

VVNL

CDVI

Sequrix

Akuvox

JMB Groep

CSL

Seagate

SmartSD

ADI

Trigion

BHVcertificaat.online

Oribi ID Solutions

Regio Control Veldt

NetworxConnect

VideoGuard

SmartCell

Connect Security

Uniview

Bosch Security Systems

OSEC

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Explicate

RoSecure

Secusoft

Add Secure

SMC Alarmcentrale

Dero Security Products

G4S

DZ Technologies

Advancis

CardAccess

ASSA ABLOY

Centurion

Paraat

Nenova

Multiwacht

Milestone

Paxton

GFT

HD Security

Top Security

NIBHV

Service Centrale Nederland

Unii

Securitas

IDIS

Lobeco

Seris

20face

EAL

Eagle Eye Networks

Eizo

VEB

De Beveiligingsjurist

i-Pro

PG Security Systems

Alarm Meldnet

Hanwha Vision Europe

Bydemes

Alphatronics

SOBA

Ajax Systems

Crown Security Services

ARAS

Traka ASSA ABLOY

HID

VAIBS

Brivo

Nimo Dog Security

Avigilon Alta

VBN

Optex

ASIS

Bijna helft wereldwijde omzet bewakingscamera’s via IP

25 juni 2013
Redactie
11:12

Uit het rapport van het informatie- en analysebureau IHS editie 2013 blijkt dat Axis Communications zijn wereldwijde positie als marktleider in de categorieën netwerkcamera’s en beveiligingscamera’s behoudt en voortaan ook de eerste plaats inneemt als het om video encoders gaat.

bewakingscameras via IPDe categorie beveiligingscamera’s omvat zowel analoge als netwerkcamera’s. Vorig jaar versterkte Axis zijn positie door de eerste plaats te veroveren in de categorie video encoders. Een video encoder is een product dat is aangesloten op een analoge camera, zodat de voordelen van een netwerkoplossing kunnen worden benut.

Vorig jaar was het aandeel netwerkcamera’s in de wereldwijde verkoop in 2012 ongeveer 40 procent. Volgens IHS zullen in 2014 netwerkcamera’s goed zijn voor meer dan 50 procent van de wereldwijde omzet aan bewakingscamera’s. Voor de komende vijf jaar voorziet IHS een aanhoudende groei van de markt, maar wel één die wat lager ligt dan voorheen. IHS geeft ook aan dat de hedendaagse markt wat gefragmenteerder is, met veel leveranciers die netwerkvideoproducten voor beveiligingsoplossingen bieden.

“Dankzij onze langetermijnstrategie met voortdurende releases van innovatieve netwerkvideoproducten en het feit dat we samen met onze toegewijde partners hoogwaardige beveiligingsoplossingen bieden op een mondiale markt, hebben we onze positie versterkt”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Axis Communications.“

De editie van 2013 van het rapport “IHS CCTV en Video Surveillance Equipment – World – 2013” is gebaseerd op gegevens voor 2012. Het rapport bevat uitgebreide informatie over alle bedrijven die analoge en digitale apparatuur voor videobewaking leveren, zoals camera’s, andere opnameapparatuur en video encoders.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner