Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Ajax Systems

NetworxConnect

SmartSD

Bydemes

Securitas

Optex

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

VideoGuard

Service Centrale Nederland

Nenova

Centurion

Akuvox

20face

VAIBS

GFT

SOBA

CSL

EAL

Seagate

Nimo Drone Security

RoSecure

Multiwacht

Alphatronics

Brivo

SmartCell

Paxton

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

i-Pro

SMC Alarmcentrale

CardAccess

De Beveiligingsjurist

VVNL

G4S

Avigilon Alta

ASIS

Advancis

Traka ASSA ABLOY

Sequrix

Eizo

Milestone

Explicate

2N

VEB

NIBHV

OSEC

Top Security

Paraat

Trigion

Genetec

VBN

Seris

DZ Technologies

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

IDIS

Gold-IP

JMB Groep

PG Security Systems

Kiwa

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

Regio Control Veldt

HID

ARAS

Lobeco

Nimo Dog Security

HD Security

Hanwha Vision Europe

Hikvision

Connect Security

Dero Security Products

Unii

Add Secure

Secusoft

Uniview

ADI

CDVI

Dag van de Installateur 2014 voor de beveiligingstechniek

30 oktober 2013
Redactie
15:31

VEBON organiseert op 20 maart 2014 de Dag van de Installateur. De brancheverenigingen Uneto-VNI (Vakgroep Beveiliging) en VEB ondersteunen het evenement dat plaats gaat vinden in het CineMec in Ede.

Dag van de InstallateurBeveiligingstechniek wordt steeds complexer. Hetzelfde geldt voor de vraag vanuit de markt. Mensen willen continu en overal op de hoogte blijven en het liefst zo eenvoudig mogelijk. Wat de industrie op dit gebied mogelijk maakt, wordt duidelijk tijdens de Dag van de Installateur op 20 maart 2014. Een interactief evenement voor de erkende beveiligingsinstallateur.

Het traditionele werk van de beveiligingsinstallateur verandert snel. Klanten vragen meer en meer om geïntegreerde oplossingen, waarbij detectoren, kaartlezers en camera’s perfect met elkaar samenwerken. Voor het beheer gebruikt men het liefst de smartphone of tablet. De techniek is al volop beschikbaar, maar wordt nog niet op grote schaal toegepast. De beveiligingsindustrie vindt het belangrijk dat de installatiesector aansluiting behoudt met de nieuwste marktontwikkelingen. Daarom wordt in navolging van de succesvolle installateursdag in 2008 in De Efteling de Dag van de Installateur georganiseerd. Het programma voorziet in voldoende ruimte om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

Erwin Schoemaker, directeur VEBON, laat aan Beveiliging Nieuws weten dat VEBON net als in 2008 zijn gewicht achter deze Dag van de Installateur zal zetten. De Dag van de Installateur voorziet in de behoefte aan een “dedicated” installateursevent.

De Dag van de Installateur kent een interessante line up van sprekers die zeker niet alleen uit de sector zelf afkomstig zijn. Centraal staat het optimaal profiteren van de nieuwste technische mogelijkheden. Will Spoor van EuroPAC: “Er wordt een DDoS-aanval op een IP-beveiligingssysteem uitgevoerd, waarbij we demonstreren hoe dit soort cyberattacks gepareerd kunnen worden.” Daarnaast is er volop aandacht voor ontwikkelingen als LiveView, Alarm over IP, Helder Zicht, het overzetten van brandmeldaansluitingen van RAC naar PAC, juridische aspecten, commerciële vraagstukken en standaardisatie.

Rien van der Linden van Uneto-VNI zegt het een prima initiatief te vinden, want het zijn tenslotte de installateurs in het veld die de contacten met de eindklanten hebben. Ook Paul van der Velde van VEB vind het een uitstekend initiatief vanuit de toeleveranciers, want de moderne communicatietechnieken bieden volop kansen voor de beveiligingsinstallateur. Kennis is macht, maar in deze ook zeker een prima mogelijkheid voor het genereren van extra winstgevende omzet.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner