Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

De Beveiligingsjurist

Gold-IP

Seris

Unii

HD Security

Eizo

Hikvision

CSL

SmartSD

Hanwha Vision Europe

Lobeco

Dero Security Products

VAIBS

CardAccess

Regio Control Veldt

JMB Groep

Nimo Dog Security

Alphatronics

EAL

Kiwa

Crown Security Services

Bydemes

Multiwacht

ARAS

HID

Brivo

Advancis

Paxton

Oribi ID Solutions

DZ Technologies

ADI

VVNL

Service Centrale Nederland

Traka ASSA ABLOY

Explicate

Sequrix

i-Pro

VideoGuard

Akuvox

Centurion

Nimo Drone Security

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

G4S

Seagate

Uniview

Paraat

2N

Add Secure

Secusoft

SmartCell

SOBA

PG Security Systems

Milestone

IDIS

OSEC

RoSecure

VEB

Optex

Trigion

Connect Security

20face

NetworxConnect

VBN

Masset Solutions

ASSA ABLOY

CDVI

Ajax Systems

Top Security

Bosch Security Systems

GFT

Eagle Eye Networks

Alarm Meldnet

ASIS

Genetec

Securitas

Nenova

BHVcertificaat.online

Axis introduceert certificeringsprogramma voor vakkennis

17 januari 2014
Redactie
10:18

Met het certificeringsprogramma van Axis Communications is de wereldleider in netwerkvideo de eerste in de branche. Partners in Nederland kunnen vanaf heden hun vakkennis op het gebied van netwerkvideo door Axis laten certificeren.

Axis certificaatMet het certificaat bewijzen ze enerzijds hun vakkennis en profiteren ze anderzijds van de waardering en geloofwaardigheid in de markt. De eerste vier partners zijn inmiddels benoemd tot Axis Certified Professionals.

Axis is vaak trendsetter in de branche met de introductie van nieuwe technologieën, producten of zoals nu met een certificeringsprogramma. Iedereen die zijn vakkennis op het gebied van netwerkvideo en Axis-oplossingen wil laten vastleggen, kan zich aanmelden voor de certificering. De test is speciaal ontwikkeld voor systeemontwerpers en technisch verkooppersoneel.

Axis trainingDe wereld van netwerkvideobewaking is voortdurend in beweging, waarbij regelmatig nieuwe producten en ontwikkelingen worden geïntroduceerd. Voor (potentiele) eindklanten wordt het steeds moeilijker om het niveau en kennis van bedrijven in de branche te beoordelen. Axis wil daarom met deze certificeringen een betrouwbaar bewijs leveren van de competenties van partners. Partners kunnen de kennis van hun personeel laten testen. Op individueel niveau betekent de certificering een bewijs van kennis op het gebied van digitale videotechnologie.

Tanja Hilpert, Sales Director Middle Europe Axis: “Ons netwerk van partners is zeer belangrijk voor ons. Zonder onze partners zouden we nu geen marktleider zijn. Daarom bieden wij onze partners graag de middelen om zich te onderscheiden in de markt en succesvol te zijn. Het certificeringsprogramma voldoet precies aan dit doel.”

Joost Moerbeek, 2e lijns supportmedewerker bij Arkasis / WebcamCenter beaamt dit: “Dankzij het certificeringsprogramma van Axis kunnen wij onze competenties op het gebied van netwerkvideo nog duidelijker profileren en ons beter onderscheiden van de concurrentie.”

Axis partnersEen aantal partners heeft de test in een testfase vorig jaar gedaan. Dat het hier om een echte kennistest gaat, bevestigt Roy van den Hanenberg, System Engineer bij Videotronic infosystems Nederland b.v.: “Voor de toetsvragen heb je echt gedetailleerde kennis nodig. Maar als je uiteindelijk je certificering op zak hebt, ben je grondig getoetst.” Half december overhandigde Sales Manager Tanja Hilpert de certificaten aan de partners van de volgende bedrijven: Videotronic Infosystems Nederland B.V., Arkasis B.V, Stanley Security Benelux en Bavak Beveiligingsgroep B.V. Met ingang van 15 januari 2014 is het certificeringsprogramma officieel van start gegaan.

De test gaat in op vijf onderwerpen, die in ongeveer 70 meerkeuzevragen worden getoetst, te weten: systeemontwerp, netwerkvideotechnologie, netwerk, installatie en kennis van de Axis-producten. Een goede voorbereiding op de circa 100 minuten durende test is zeer belangrijk. Hiervoor biedt de Axis Communications’ Academy een uitgebreid trainingsaanbod. Tevens zijn er speciale voorbereidingstrainingen voor de certificeringstest voor iedereen die al de basistraining netwerkvideo doorlopen heeft. Daarnaast is er een uitgebreide richtlijn beschikbaar voor deelnemers.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner