Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Genetec

EAL

Multiwacht

SMC Alarmcentrale

Brivo

NIBHV

Alarm Meldnet

Bydemes

GFT

Optex

VideoGuard

Kiwa

Securitas

Centurion

20face

BHVcertificaat.online

JMB Groep

Hanwha Vision Europe

Paxton

Milestone

CDVI

ADI

Avigilon Alta

Gold-IP

Dero Security Products

Eagle Eye Networks

OSEC

Regio Control Veldt

Secusoft

Lobeco

Top Security

Explicate

G4S

HID

Bosch Security Systems

ARAS

Hikvision

SOBA

Alphatronics

SmartCell

Crown Security Services

Sequrix

Ajax Systems

Akuvox

Masset Solutions

i-Pro

Oribi ID Solutions

Nimo Drone Security

CSL

Traka ASSA ABLOY

ASIS

Service Centrale Nederland

Trigion

SmartSD

Connect Security

Uniview

Eizo

VEB

Unii

VBN

RoSecure

2N

ASSA ABLOY

NetworxConnect

Advancis

Seagate

Add Secure

DZ Technologies

HD Security

Nenova

CardAccess

IDIS

PG Security Systems

VVNL

Paraat

De Beveiligingsjurist

Seris

VAIBS

Nimo Dog Security

Online checklisten brandveiligheid bepalen brandrisico

18 april 2014
Redactie
11:46

Het Verbond van Verzekeraars heeft in een gezamenlijk initiatief met MKB-Nederland online checklisten ontwikkeld waarmee het risico op brand in de organisatie bepaald kan worden.

Ieder jaar ontstaat bij een groot aantal ondernemingen brand. In zeker één op de tien bedrijfsbranden is de oorzaak onachtzaamheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden. Ook brandstichting en onveilig gebruik van de elektrische installatie zijn veel voorkomende oorzaken van brand.

Veel bedrijven die getroffen worden door een grote brand komen de gevolgen ervan niet te boven. Een goede brandverzekering is dus een must, maar het is nog beter om brand in uw bedrijfspand te voorkomen.

Brandstichting levert in vergelijking met een ‘gewone’ brand vaak meer schade op, doordat de brand wordt aangestoken op kwetsbare punten op het moment dat niemand in het bedrijf aanwezig is. Ook kan er brand ontstaan door brandgevaarlijke werkzaamheden? Let u hier voldoende op? Heeft u mensen aangesteld om hier toezicht op te houden? Zijn uw mensen op de hoogte van een veilige manier van werken in brandgevaarlijke situaties?

BrandweerOm de risico ten aanzien van brandstichting en brandgevaarlijke werkzaamheden in kaart te brengen heeft het Verbond van Verzekeraars, in samenwerking met Brandweer Nederland, VNO/NCW en MKB-Nederland, de Checklist Brandgevaarlijke Werkzaamheden en de Checklist Brandstichting ontwikkeld.

De online checklisten zijn gratis en bestaan uit een aantal vragen over het bedrijfspand en de omgeving ervan. Gaat het bijvoorbeeld om een bedrijf op een bedrijventerrein of een pand in een druk winkelgebied, of is er sprake van opslag van goederen of afval rond het pand, is er een werkend alarmsysteem aanwezig en hoe is de verlichting van het pand geregeld? Ook het gevoerde beleid ten aanzien van brandveiligheid komt aan de orde. Na het invullen van de vragenlijst wordt er per e-mail een pdf verstuurd met een overzicht van zwakke plekken en een beknopt advies om de brandveiligheid op die punten te verbeteren.

Link: checklistbrand.nl

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner