Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

BHVcertificaat.online

IDIS

Unii

OSEC

Optex

Bosch Security Systems

NIBHV

Crown Security Services

Centurion

Securitas

Lobeco

Hanwha Vision Europe

VBN

Eizo

Regio Control Veldt

PG Security Systems

CardAccess

Traka ASSA ABLOY

Gold-IP

Oribi ID Solutions

Ajax Systems

Seagate

EAL

HID

Hikvision

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

ASSA ABLOY

Connect Security

VEB

Nimo Drone Security

HD Security

VVNL

20face

JMB Groep

Sequrix

SOBA

Brivo

Akuvox

SMC Alarmcentrale

Paxton

ARAS

Explicate

Genetec

RoSecure

SmartCell

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

Kiwa

Add Secure

CDVI

Advancis

Bydemes

Alphatronics

G4S

NetworxConnect

VAIBS

Dero Security Products

Eagle Eye Networks

Uniview

Nenova

2N

i-Pro

SmartSD

ASIS

GFT

Seris

Paraat

Trigion

Masset Solutions

Secusoft

CSL

VideoGuard

DZ Technologies

Alarm Meldnet

Top Security

Multiwacht

Milestone

ADI

Veiligheidsbranche ondertekent verbrede Code Verantwoordelijk Marktgedrag

2 mei 2014
Redactie
11:18

Opdrachtgevers, opdrachtnemers, vakbonden en bemiddelaars hebben een unieke gedragscode vastgesteld waarin zij afspraken hebben vastgelegd over de inkoop van dienstverlenende werkzaamheden.

Deze afspraken staan in de Brede Code Verantwoordelijk Marktgedrag die gisteren is ondertekend door de schoonmaak- en glazenwassersbranche, cateringbranche, beveiligingsbranche en opdrachtnemers waaronder AWVN, Rijksoverheid, NS, Schiphol en UWV.

OndertekeningPartijen vinden dat bij een uitvraag allereerst gekeken moet worden naar de kwaliteit van de uitvoering, waar goede werkomstandigheden ook onder vallen. Vervolgens kan gekeken worden tegen welke prijs dit kan.

De Brede Code Verantwoordelijk Marktgedrag is een gezamenlijk initiatief van de ondertekenende branches, een aantal grote opdrachtgevers. Het initiatief komt voort uit de Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche die in mei 2011 werd gepresenteerd. De verhuisbranche (Erkende Verhuizers en Erkende Projectverhuizers, PPV) heeft zich bij dit initiatief aangesloten. De verhuisbranche heeft de intentie de code binnenkort eveneens te ondertekenen. Ook met de uitzendbranche (ABU) wordt gesproken over aansluiting bij de code.

Code Verantwoordelijk MarktgedragDe verbrede code heeft tot doel de kwaliteit van de diensten alsmede de werkomstandigheden en sociaal werkgeverschap te waarborgen en zo de neerwaartse prijsspiraal te doorbreken. Daarnaast bevordert de code de scholing van werknemers, zowel in vakopleidingen als in de Nederlandse taal en trainingen in veilig en gezond werken.

De Brede Code Verantwoordelijk Marktgedrag is gebaseerd op de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en is een van de lidmaatschapseisen van de Veneca. De Veneca vertegenwoordigt 85% van de bedrijven in de catering. De code maakt onderdeel uit van het keurmerk van de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB). OSB vertegenwoordigt 70% van de schoonmaak- en glazenwassersbedrijven.

Partijen die op dit moment deelnemen zijn: OSB, Veneca, Nederlandse Veiligheidsbranche, CNV Vakmensen, CNV Dienstenbond (schoonmaak en beveiliging), FNV Bondgenoten (schoonmaak en beveiliging), FNV Catering, vakbond De Unie, De Unie Security, VMS, AWVN, NS, Schiphol, de Rijksoverheid en UWV.

Download: Code Verantwoordelijk Marktgedrag (pdf)

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner