Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Multiwacht

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Hikvision

SmartSD

Connect Security

HD Security

Genetec

DZ Technologies

Sequrix

Uniview

VBN

RoSecure

VAIBS

Nenova

Lobeco

Seagate

NetworxConnect

ADI

Paxton

Eizo

GFT

Crown Security Services

Unii

Add Secure

Secusoft

CDVI

Trigion

CSL

SmartCell

EAL

Brivo

OSEC

Hanwha Vision Europe

Seris

Milestone

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

IDIS

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

HID

Advancis

Securitas

ASIS

Traka ASSA ABLOY

i-Pro

ARAS

Paraat

JMB Groep

2N

VEB

VideoGuard

Bydemes

Top Security

NIBHV

Avigilon Alta

Gold-IP

BHVcertificaat.online

Kiwa

Alarm Meldnet

Akuvox

PG Security Systems

G4S

Explicate

SMC Alarmcentrale

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

20face

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

VVNL

Alphatronics

CardAccess

Dero Security Products

Optex

Masset Solutions

SOBA

Centurion

Daling problematische jeugdgroepen zet door

6 mei 2014
Redactie
17:18

Het aantal problematische jeugdgroepen in Nederland blijft dalen. Dat blijkt uit de cijfers die minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vandaag bekend maakte.

Uit de jaarlijkse rapportage blijkt dat het totaal aantal problematische jeugdgroepen sinds 2009 is gedaald van 1.760 tot 764 eind 2013, een afname van ruim 56%. Opstelten is tevreden met de laatste resultaten en wil samen met burgemeesters, OM, de politie en partners de aanpak voortzetten.

problematische jeugdgroepenDe aanpak van jeugdcriminaliteit en jeugdoverlast is een prioriteit van het kabinet. Sinds 2009 wordt jaarlijks de rapportage “Problematische Jeugdgroepen in Nederland” gemaakt om het aantal jeugdgroepen in Nederland in kaart te brengen. Zo ook dit jaar, over het jaar 2013. De aanpak richt zich op 3 soorten problematische jeugdgroepen: overlastgevende, hinderlijke en criminele jeugdgroepen. Een door de wijkagent in te vullen vragenlijst, de zogenaamde shortlist, vormt de basis voor het inzichtelijk krijgen van de groepen in Nederland. Op basis van de shortlist en eventuele aanvullende informatie wordt een jeugdgroep ingedeeld als hinderlijk, overlastgevend of crimineel en wordt de specifieke aanpak van de problematische jeugdgroep bepaald.

Uit de rapportage blijkt dat de zogenaamde meersporenaanpak waarbij een strafrechtelijke aanpak wordt gecombineerd met zorg en begeleiding, ook voor de eventuele broertjes en zusjes, het meest effectief is. Daarnaast geeft Opstelten aan te willen blijven investeren in vooruitstrevende experimenten gericht op het delen van informatie tussen ketenpartners, het vroegtijdig ingrijpen in probleemgezinnen door het aanbieden van opvoedondersteuning, de inzet van positieve rolmodellen in wijken en het bijdragen aan bieden van een ander perspectief voor risicojeugd en leden van problematische jeugdgroepen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner