Beveiliging nieuws

Onze partners

Centurion

Akuvox

G4S

Lobeco

Genetec

Gold-IP

ADI

Explicate

VAIBS

Regio Control Veldt

Hanwha Vision Europe

Oribi ID Solutions

SOBA

Alarm Meldnet

20face

Sequrix

BHVcertificaat.online

Seris

Unii

Seagate

Add Secure

Alphatronics

Masset Solutions

EAL

Multiwacht

VideoGuard

Connect Security

HD Security

HID

ASIS

CardAccess

SmartCell

Paraat

Brivo

IDIS

Top Security

Uniview

Trigion

Nimo Dog Security

OSEC

Paxton

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

De Beveiligingsjurist

Securitas

Eizo

Service Centrale Nederland

Dero Security Products

VEB

RoSecure

Ajax Systems

DZ Technologies

ARAS

Crown Security Services

CDVI

Milestone

NIBHV

VBN

SmartSD

CSL

Optex

Secusoft

NetworxConnect

Nenova

VVNL

Kiwa

Traka ASSA ABLOY

i-Pro

2N

Bydemes

JMB Groep

Advancis

Bosch Security Systems

ASSA ABLOY

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

Hikvision

GFT

PG Security Systems

Camera’s als poortwachters toegangswegen Ekkersrijt

30 oktober 2014
Redactie
17:49

Bedrijventerrein Ekkersrijt krijgt camera’s als poortwachters tegen ongewenst bezoek. De camera’s leggen alle voertuigen op de foto vast die Ekkersrijt opkomen en verlaten.

De opgenomen beelden worden alleen teruggekeken als er een strafbaar feit is gepleegd en de beelden van betreden/verlaten van Ekkersrijt mogelijk bijdragen aan opsporing en aanhouding van daders.

Het Sonse bedrijf Ampleye plaatste woensdag samen met het installatie- bedrijf Enua uit Geldrop twee super-camera’s bij op alle toegangswegen. Deze uitbreiding volgt op een succesvolle proef met een enkele super-camera die al meer dan een jaar loopt en ondersteund wordt door het SRE. Sinds mei 2013 is er een proefopstelling bij de hoofdtoegangsweg tot Ekkersrijt bij de kruising afslag snelweg naar de weg 4000-5000-10.000 weg (KPN Business centrum).

super-cameraDe camera fotografeert en registreert ieder voertuig dat op de kruising Ekkersrijt opkomt of verlaat. Deze registratie wordt opgeslagen in een computer en opgevraagd als er een incident op Ekkersrijt plaatsvindt zoals doorrijden na aanrijding, diefstal, inbraak of vernieling op het bedrijvenpark.

Gebleken is dat cameratoezicht effectief is om het aantal bedrijfsinbraken terug te dringen. Dankzij toezicht met een systeem van 30 camera’s is het aantal bedrijfsinbraken op Ekkersrijt gedaald van 123 in 2006 tot 10 in 2013, zegt de leverancier. In de afgelopen maanden werden daarnaast een viertal doorrijdingen na aanrijding opgelost. Drie ervan betroffen vrachtautocombinaties die met draaien en keren een aanrijding veroorzaakten en daarna doorreden zonder hun identiteit achter te laten. In deze gevallen kon met het bestaande camerasysteem van 30 camera’s de aanrijding worden gereconstrueerd. Met de proefcamera kon de identiteit van de veroorzaker worden vastgesteld, omdat de dader langs deze camera was gereden. Ook zijn bij een inbraak in een bedrijf de daders herkend.

In de uitbreiding worden de nieuwe camera’s geplaatst bij de in- en uitgang aan de weg 2000, nabij de VW Dealer. Al het inkomende en uitgaande verkeer wordt ook daar vastgelegd met een foto-opname van het voertuig. Hetzelfde gaat gebeuren in de “bocht van Baetsen” en wel in de bocht van de overgang 9000 – 8900 weg. De camera’s worden aangesloten op het systeem van het Sonse beveiligingsbedrijf Team Beveiliging op Ekkersrijt. Dit bedrijf kijkt de beelden uit van de 30 camera’s op Ekkersrijt en verzorgt voor de leden van het SBBE de alarmopvolging in geval van een verdachte situatie of incident. De beelden van de super-camera’s worden slechts in geval van een incident teruggekeken.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner