Beveiliging nieuws

Onze partners

NIBHV

Gold-IP

Secusoft

VideoGuard

G4S

Top Security

20face

VAIBS

DZ Technologies

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

Nenova

SMC Alarmcentrale

Avigilon Alta

Service Centrale Nederland

Connect Security

VVNL

Eagle Eye Networks

SmartSD

SmartCell

Crown Security Services

PG Security Systems

Alphatronics

GFT

Milestone

RoSecure

Lobeco

IDIS

ARAS

Uniview

Nimo Dog Security

Brivo

Seris

CardAccess

Multiwacht

Centurion

CSL

Masset Solutions

Oribi ID Solutions

ASIS

Optex

JMB Groep

EAL

Seagate

ADI

Unii

Bydemes

Bosch Security Systems

Hanwha Vision Europe

Regio Control Veldt

Akuvox

OSEC

Paraat

HID

2N

Dero Security Products

Traka ASSA ABLOY

HD Security

Trigion

Ajax Systems

Add Secure

Paxton

Hikvision

Kiwa

Advancis

Nimo Drone Security

NetworxConnect

VEB

CDVI

Sequrix

Securitas

i-Pro

Explicate

De Beveiligingsjurist

VBN

SOBA

BHVcertificaat.online

Genetec

Eizo

Trigion start met training Trauma Nazorg

2 maart 2015
Redactie
19:42

Met ingang van 2 februari 2015 heeft Trigion Safety Opleidingen haar pakket aan veiligheidsopleidingen en –trainingen uitgebreid met trainingen rond Trauma Nazorg.

Vanuit een ambitie om Nederland veiliger te maken speelt de organisatie daarmee in op de groeiende aandacht en behoefte aan nazorg in vervolg op schokkende incidenten of calamiteiten.
Door de aard van hun werkzaamheden krijgen veel medewerkers, binnen uiteenlopende organisaties uit diverse sectoren, regelmatig te maken met schokkende incidenten of calamiteiten. Dat geldt bijvoorbeeld voor de ruim 7.000 medewerkers van Trigion die actief zijn in de beveiligingssector. In toenemende mate geldt het echter ook voor andere beroepsgroepen, zoals verplegend personeel en leerkrachten.
Trigion safetyVeel organisaties staan onvoldoende stil bij de impact die een dergelijk incident of calamiteit heeft op de betreffende medewerker. Dat geldt zeker ook voor bedrijfshulpverleners (BHV’ers) die, vanuit hun rol, een grotere kans lopen om bij een incident of calamiteit betrokken te raken. Betreffende medewerkers lopen een verhoogde kans op het ontwikkelen van stressklachten, die zelfs kunnen leiden tot een Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS) of burn-out. Verhoogde stressklachten leiden tot verminderde prestaties op het werk, ziekteverzuim en soms zelfs tot arbeidsongeschiktheid.
‘In de dagelijkse praktijk merkten we dat Trauma Nazorg onvoldoende (preventieve) aandacht krijgt bij onze opdrachtgevers’, aldus Mario Gielen, bedrijfsleider bij Trigion Safety Opleidingen. ‘Vandaar dat we maatwerk trainingen hebben ontwikkeld om die organisaties te ondersteunen en een collegiaal vangnet te creëren binnen die organisaties’.
Als ISO- en NIBHV-gecertificeerd opleidingsbedrijf bood Trigion Safety Opleidingen al een uitgebreid pakket aan trainingen en opleidingen op het gebied van veiligheid (safety). Naast de bekende BHV- en EHBO-trainingen organiseert de organisatie sinds kort dus ook trainingen op het gebied van Trauma Nazorg. Het gaat bijvoorbeeld om een ééndaagse themadag ‘Opvang en Verwerking’ of een driedaagse opleiding van een Collegiaal Opvang Team (COT).
‘Natuurlijk kunnen we ook meer gespecialiseerde traumabegeleiding organiseren voor opdrachtgevers van Trigion. Het collegiale vangnet dat gecreëerd wordt met de training Trauma Nazorg is echter een eerste basis’, aldus Gielen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner