Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Dog Security

Paxton

SOBA

Connect Security

ASIS

Securitas

IDIS

Traka ASSA ABLOY

PG Security Systems

SmartSD

Masset Solutions

Bydemes

Optex

SMC Alarmcentrale

Seris

De Beveiligingsjurist

CSL

CardAccess

VEB

Uniview

VAIBS

ARAS

HID

SmartCell

JMB Groep

2N

RoSecure

Regio Control Veldt

Dero Security Products

Brivo

Alphatronics

Crown Security Services

GFT

Unii

Advancis

Eagle Eye Networks

Alarm Meldnet

Akuvox

Lobeco

Eizo

Milestone

ASSA ABLOY

Hikvision

Sequrix

Multiwacht

Gold-IP

Secusoft

BHVcertificaat.online

DZ Technologies

Trigion

ADI

Kiwa

EAL

i-Pro

Oribi ID Solutions

Paraat

Seagate

20face

MPL

Ajax Systems

VideoGuard

G4S

HD Security

OSEC

Hanwha Vision Europe

Centurion

Avigilon Alta

NIBHV

Top Security

Bosch Security Systems

Explicate

NetworxConnect

Add Secure

VVNL

CDVI

Genetec

Nimo Drone Security

Service Centrale Nederland

VBN

Nenova

Nederlandse editie van Event Safety Guide in 2016

27 augustus 2015
Redactie
09:47

De Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) is een partnership aangegaan met de Event Safety Alliance (ESA), de internationale organisatie die zich specifiek bezighoudt met de veiligheid van evenementen.

beveiligerHet eerste wat zij samen gaan doen is het bestaande VVEM Handboek Evenementenmaken omvormen naar de Event Safety Guide van de ESA, het internationale standaardwerk op het gebied van evenementenveiligheid. De Event Safety Guide (ESG) verschijnt begin 2016.

Verder gaan de twee organisaties nauw samenwerken op het gebied van trainingen – de Event Safety Training zal opgenomen worden in het uitgebreide programma van workshops dat de VVEM nu al aanbiedt en de getuigschriften worden wederzijds erkend. Daarnaast zal de VVEM als “affiliate partner” actief haar kennis, ervaring en ideeën inbrengen in de ESA.

Het Handboek Evenementenmaken van de VVEM is in 2004 voor het eerst uitgebracht en is sindsdien in verschillende herdrukken verschenen. Het handboek wordt bij het organiseren van het overgrote deel van de evenementen in Nederland als standaardwerk gebruikt door zowel overheden als bedrijven. De VVEM werkt sinds een aantal maanden aan een grondige herziening van het Handboek Evenementenmaken, en kiest hierbij nu voor een internationale samenwerking, waarbij de Event Safety Guide als leidraad zal worden gehanteerd.

De Event Safety Guide is ESA’s langverwachte internationale standaardwerk over het organiseren van veilige evenementen. Geschreven door experts in het vakgebied, is het een handvat en gids voor alle betrokkenen, zowel aan de organiserende kant als bij de overheden. De VVEM zal de ESG op maat maken voor de Nederlandse situatie, waarbij aansluiting wordt gezocht met bestaande regelgeving en de hier ontwikkelde good practices op verschillende gebieden. Zo zullen onderwerpen als crowd management, omgaan met weersomstandigheden, crisisbeheersing, en (brand)veiligheid van tenten, podia en constructies, maar ook zaken als gehoorbescherming uitgebreid aan bod komen.

Op het gebied van evenementenbeveiliging en crowd management aspecten zullen experts van de Nederlandse Veiligheidsbranche hun bijdrage leveren.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner