Beveiliging nieuws

Onze partners

Explicate

CardAccess

i-Pro

Centurion

Milestone

VEB

Seris

RoSecure

Bydemes

Eagle Eye Networks

Trigion

Genetec

2N

BHVcertificaat.online

20face

Akuvox

Nimo Dog Security

VAIBS

OSEC

G4S

Uniview

NIBHV

JMB Groep

Multiwacht

DZ Technologies

CSL

Securitas

Connect Security

VVNL

Eizo

Avigilon Alta

VBN

Hanwha Vision Europe

SOBA

Optex

Top Security

Add Secure

HD Security

HID

NetworxConnect

ARAS

SmartSD

VideoGuard

Kiwa

Ajax Systems

Unii

Nenova

Sequrix

Lobeco

SMC Alarmcentrale

Paxton

De Beveiligingsjurist

ADI

MPL

PG Security Systems

ASSA ABLOY

Secusoft

CDVI

Crown Security Services

Oribi ID Solutions

GFT

Masset Solutions

Nimo Drone Security

Paraat

Bosch Security Systems

Advancis

Regio Control Veldt

Brivo

Hikvision

IDIS

ASIS

EAL

Alphatronics

SmartCell

Gold-IP

Seagate

Traka ASSA ABLOY

Service Centrale Nederland

Alarm Meldnet

Dero Security Products

Onderhandelingen cao beveiliging van start

4 september 2015
Redactie
16:47

Afgelopen week zijn de onderhandelingen tussen de Nederlandse VeiligheidsBranche en de vakbonden over de over vernieuwing van de cao particuliere beveiliging van start gegaan.

beveiliger TrigionDe Nederlandse Veiligheidsbranche ziet dat ondanks een pril economisch herstel, omzet en winstgevendheid van beveiligingsbedrijven onverminderd onder druk staan. Dat is niet goed voor de bedrijvigheid in deze sector maar zeker ook niet goed voor de baan- en inkomenszekerheid van beveiligers, zegt de branchevereniging. Werkgevers gaan de gesprekken in om antwoorden te vinden op de uitdagingen waar de sector voor staat en voor het verder versterken van de rol als betrouwbare ketenpartner in veiligheid.

Doel van de vakbonden is om te komen tot een verbetering van de cao Particuliere Beveiliging. Een cao waar bijna 30.000 beveiligers hun arbeidsvoorwaarden aan ontlenen, aldus FNV Beveiliging. De vakbond zet in op koopkracht, privéleven en “echte” banen voor haar leden. Vakbonden vragen dus om serieuze verbetering van de arbeidsvoorwaarden, zowel in geld als in tijd.

Bij de werkgevers er is geen tot weinig ruimte voor verbetering van arbeidsvoorwaarden, terwijl de behoefte aan flexibiliteit nog steeds groot is. Werkgevers zijn van mening dat de afspraken die in het verleden gemaakt over vernieuwing van de cao in gezamenlijkheid met sociale partners in deze cao-ronde in concrete cao-afspraken worden vertaald. Onder andere gaat het dan om afspraken rond het cao controle-orgaan, duurzame inzetbaarheid en her- en bijscholing.

Op het eerste gezicht lijkt een onderhandelingsresultaat dus ver weg. Werkgevers en vakbonden gaan echter samen benoemen wat de meest dringend gewenste wijzigingen zijn, zowel voor de mensen als voor de bedrijven. Daarbij denken ze nog even niet aan de kosten, om zodoende een goede basis te hebben voor verdere gesprekken. Donderdag 10 september is het volgende overleg.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

MPL

Suricat

Seagate

Wordt een partner