Beveiliging nieuws

Onze partners

Trigion

Uniview

Hanwha Vision Europe

Nenova

NIBHV

BHVcertificaat.online

Add Secure

OSEC

Bydemes

Nimo Dog Security

SOBA

Milestone

Oribi ID Solutions

Seagate

Service Centrale Nederland

Sequrix

HID

Seris

ASIS

Paraat

Kiwa

ARAS

Genetec

Unii

Hikvision

Dero Security Products

Brivo

DZ Technologies

i-Pro

Explicate

SmartSD

Regio Control Veldt

SmartCell

20face

Alphatronics

Multiwacht

Optex

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Ajax Systems

Masset Solutions

Connect Security

Crown Security Services

Centurion

RoSecure

JMB Groep

CardAccess

2N

VEB

Gold-IP

VAIBS

Akuvox

Lobeco

CDVI

CSL

VideoGuard

Paxton

GFT

Avigilon Alta

Eizo

VVNL

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

EAL

G4S

Top Security

NetworxConnect

IDIS

Bosch Security Systems

Alarm Meldnet

Eagle Eye Networks

PG Security Systems

ADI

SMC Alarmcentrale

HD Security

Secusoft

Advancis

Securitas

VBN

Branchevereniging Voertuig Beveiliging wil schade beperken

9 september 2015
Redactie
12:18

Recent hebben alle after-market leveranciers van Alarmsystemen en de leveranciers van Voertuigvolgsystemen in Nederland de handen ineen geslagen en is de Branchevereniging Voertuig Beveiliging (BVB) opgericht.

BVB Branchevereniging Voertuig BeveiligingDe BVB wil verzekeraars helpen in de aanpak van voertuigcriminaliteit en bij het beperken van de schadelast.

De afgelopen drie jaar steeg de schadelast door inbraak in- en diefstal van jonge auto’s tot drie jaar van 40 miljoen naar bijna 100 miljoen Euro. Terwijl dieven steeds gespecialiseerder te werk gaan, weten Nederlandse verzekeraars nauwelijks wat de nieuwste eisen zijn op het gebied van voertuigbeveiliging. De vereniging wil iedereen wakkerschudden en tegelijkertijd meebepalen welke technologieën het beste ingezet kunnen worden in de strijd tegen grote autobendes.

Hoewel het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit met het VbV-SCM keurmerk steeds zwaardere eisen stelt voor startonderbrekers, alarmsystemen en voertuigvolgsystemen, is dit nog nauwelijks bekend bij iedereen. Zo is sinds 1 januari jamming detectie met startonderbreking verplicht voor duurdere auto’s met een voertuigvolgsysteem, maar daar is nog nauwelijks ruchtbaarheid aan gegeven. Dat terwijl uit onderzoek blijkt dat auto’s met een dergelijk systeem 74 procent minder vaak worden gestolen. Tevens is het sinds die datum verplicht dat alarmsystemen welke achteraf worden geïnstalleerd voorzien zijn van een eigen autorisatie om de externe startonderbreker uit te schakelen.

De nieuwe branchevereniging wil fungeren als informatiebron. Ons doel is om als serieuze en professionele sparringpartner in de beveiligingsbranche mee te denken en te werken aan nieuwe regelgeving, zegt voorzitter Gerard Klein.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner