Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Dog Security

Unii

NIBHV

Akuvox

Oribi ID Solutions

Multiwacht

Seagate

Sequrix

Add Secure

RoSecure

Kiwa

VAIBS

Milestone

20face

ASSA ABLOY

GFT

Securitas

Paraat

Trigion

2N

SmartCell

SOBA

Traka ASSA ABLOY

i-Pro

Eagle Eye Networks

Seris

De Beveiligingsjurist

EAL

Dero Security Products

DZ Technologies

G4S

Uniview

Alphatronics

CDVI

Crown Security Services

Eizo

Nimo Drone Security

CardAccess

SMC Alarmcentrale

VEB

Bosch Security Systems

Avigilon Alta

Service Centrale Nederland

CSL

NetworxConnect

HID

Hikvision

Centurion

BHVcertificaat.online

Paxton

Brivo

Masset Solutions

VideoGuard

Optex

Regio Control Veldt

Advancis

Top Security

ADI

SmartSD

Secusoft

Explicate

VVNL

Bydemes

Connect Security

JMB Groep

Hanwha Vision Europe

IDIS

VBN

Gold-IP

Nenova

PG Security Systems

OSEC

ASIS

Genetec

Alarm Meldnet

Lobeco

HD Security

ARAS

Ajax Systems

Privacywaakhond stond op punt om iPhone op zwart te zetten

4 februari 2016
Redactie
08:31

De Amerikaanse en Europese overheden hebben volgens de NOS op het nippertje kunnen voorkomen dat zij de opslag van Europese data in de Verenigde Staten moesten verbieden. Dat heeft Jacob Kohnstamm, voorzitter van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen het CBP), verklaard. De maatregel had grote consequenties gehad voor iPhone-gebruikers.

In oktober gaf het Europese Hof van Justitie te kennen dat de privacy van Europeanen in de Verenigde Staten onvoldoende gewaarborgd kon worden is. Bedrijven als Apple, Google en Facebook slaan op grote schaal data op, maar het is niet duidelijk of die data bij de Amerikaanse overheid terecht komt en wat die daarmee doet. Gistermiddag werd net voor het verstrijken van het ultimatum een akkoord bereikt tussen Europa en de Verenigde Staten. “We gingen met 120 kilometer per uur richting een muur, waarbij de iPhone op zwart zou gaan óf we ons werk niet zouden doen”, aldus voorzitter Kohnstamm tegen de NOS. “Het was een idioot dilemma: dat zou grote economische schade veroorzaken.”
De maatregel van het Europese Hof zou betekenen dat Google, Facebook en Apple geen data meer van Europeanen in de Verenigde Staten mogen opslaan, maar nu er een politiek akkoord is wordt de handhaving voorlopig opgeschort. “We gaan kijken of het nieuwe privacy-akkoord voldoet aan de eisen van het Europees Hof”, aldus Kohnstamm, die nog geen teksten heeft gezien en zich dus alleen op verhalen van de Eurocommissaris moet baseren. Hij wil dat er binnen twee maanden duidelijkheid is over het nieuwe privacy-akkoord. De Amerikanen beloven als onderdeel van het akkoord dat op gegevens van Europeanen geen grootschalige surveillance zal worden toegepast. Ook worden bedrijven die privégegevens opslaan strenger gecontroleerd en kunnen Europeanen met klachten zich wenden tot een speciale ombudsman. Voorlopig reageren de privacywaakhonden en politici sceptisch. Volgens hen gaat het vooral om beloftes en staat er maar weinig zwart-op-wit.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner