Beveiliging nieuws

Onze partners

SMC Alarmcentrale

Milestone

Top Security

DZ Technologies

VBN

RoSecure

Centurion

VVNL

OSEC

SmartCell

CSL

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

Ajax Systems

Paxton

Hikvision

JMB Groep

Gold-IP

i-Pro

Sequrix

EAL

20face

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

Unii

NetworxConnect

Masset Solutions

BHVcertificaat.online

Nenova

Advancis

Connect Security

PG Security Systems

Crown Security Services

Optex

Securitas

ASIS

Alphatronics

Eagle Eye Networks

Bosch Security Systems

Avigilon Alta

Lobeco

GFT

Multiwacht

Nimo Dog Security

Uniview

VideoGuard

Regio Control Veldt

IDIS

Secusoft

Alarm Meldnet

G4S

Seagate

Genetec

2N

Dero Security Products

ADI

Hanwha Vision Europe

SOBA

Oribi ID Solutions

Eizo

Kiwa

ARAS

HID

CDVI

VEB

Trigion

Seris

SmartSD

ASSA ABLOY

Add Secure

HD Security

Brivo

CardAccess

NIBHV

Akuvox

Paraat

De Beveiligingsjurist

Explicate

VAIBS

Verklein de kans op koolmonoxidevergiftiging

4 februari 2016
Redactie
19:50

De omvang van het probleem met koolmonoxide is wel drie tot vijf keer zo groot als nu wordt gedacht. Dat meldt branchevereniging Vebon-NOVB. De Onderzoeksraad voor Veiligheid toont aan dat in bijna de helft van alle ongevallen koolmonoxide ontstaat door een cv-installatie, hoe modern en goed onderhouden ook. De kwaliteitslabels voor installatie en onderhoud van cv-installaties bieden geen garantie tegen koolmonoxidevergiftiging, aldus de branchevereniging.

Ook sommige koolmonoxidemelders vervullen hun waarschuwende functie niet vlekkeloos, zo blijkt uit het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Deze publiceerde het onderzoek naar ongevallen met koolmonoxide (CO) in Nederland. Jaarlijks vallen er tientallen dodelijke slachtoffers en moeten honderden mensen behandeld worden voor koolmonoxidevergiftiging. Naar inschatting van de Onderzoeksraad is de omvang echter nog vele malen groter. In geen enkel huishouden met een verbrandingstoestel kan het risico op koolmonoxidevergiftiging worden uitgesloten.
De branchevereniging roept op om voor adequate bescherming te zorgen met het plaatsen van een koolmonoxidemelder. Deze kan het verschil maken! Uit recent onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit naar de technische werking van koolmonoxidemelders is gebleken dat niet alle melders voldoen. VEBON-NOVB vindt dat de burger moet kunnen vertrouwen op veilige producten en heeft geschikte en betrouwbare koolmonoxidemelders verzameld op www.veiligeproducten.nl. De melders op deze site zijn allemaal getest en gecertificeerd op basis van de Europese norm NEN-EN 50291. De gebruiksaanwijzing voldoet aan de Europese norm NEN-EN 50292 die voorschriften bevat hoe en waar de melder op te hangen en wat te doen als het alarm gaat.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner