Beveiliging nieuws

Onze partners

VBN

Eagle Eye Networks

CSL

Paxton

GFT

BHVcertificaat.online

Uniview

DZ Technologies

Explicate

Regio Control Veldt

RoSecure

20face

SmartSD

IDIS

Alarm Meldnet

PG Security Systems

JMB Groep

ADI

Hanwha Vision Europe

Crown Security Services

Secusoft

Avigilon Alta

Top Security

2N

Paraat

De Beveiligingsjurist

NetworxConnect

SOBA

SMC Alarmcentrale

EAL

OSEC

Optex

HID

Hikvision

Brivo

Nimo Drone Security

NIBHV

Centurion

Gold-IP

HD Security

Kiwa

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

Milestone

CDVI

Lobeco

Eizo

Genetec

CardAccess

Securitas

i-Pro

VVNL

VEB

Nenova

VAIBS

Akuvox

ASIS

Service Centrale Nederland

Bosch Security Systems

Nimo Dog Security

Bydemes

G4S

Add Secure

Alphatronics

Oribi ID Solutions

SmartCell

Unii

Advancis

ARAS

Ajax Systems

Masset Solutions

Seagate

Seris

ASSA ABLOY

Sequrix

Dero Security Products

Trigion

Multiwacht

Connect Security

Pilot Eindhoven: beoordeling verwarde personen op locatie

20 februari 2016
Redactie
17:34

De politie Oost-Brabant en GGzE starten een pilot om het vervoer en de beoordeling van verwarde personen te verbeteren. Gedurende drie maanden zetten zij hiervoor op zaterdagavond een rapid responder met psycholance in. Dat maakt het CCV bekend.
De politie krijgt volgens het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) geregeld noodmeldingen waarbij mogelijk verwarde personen de openbare orde verstoren of andere vormen van overlast veroorzaken. Het doel van de pilot is te komen tot een snelle beoordeling en interventie op locatie en waar nodig de verwarde/kwetsbare personen menswaardiger te vervoeren en ze snel naar een geschikte locatie te brengen.

Rapid responder
Een rapid responder bestaat uit een onopvallende politieauto waarin naast een agent ook een psychiater en een sociaal psychiatrisch verpleegkundige aanwezig is. Zij volgen het noodhulpteam van de politie. Als de situatie veilig is, kan het rapid responder team eventueel ter plaatse de beoordeling doen.

Psycholance
De psycholance is een speciale ambulance die verwarde personen veilig kan vervoeren zonder direct dwang- en drangmiddelen te gebruiken. Naast een chauffeur (beveiliger GGzE) is er een sociaal psychiatrisch verpleegkundige van de crisisdienst van GGzE en politie aanwezig. De psycholance volgt de rapid responder op gepaste afstand en blijft standby om zo nodig de cliënt naar een geschikte locatie te brengen.

Intensieve samenwerking
Hulpverleners van de GGzE staan medewerkers van de meldkamer bij de politie bij om snel te kunnen inschatten of inzet van de rapid responder en psycholance noodzakelijk is. De intensievere samenwerking tussen politie en GGzE kan een bijdrage leveren aan de verbetering van zorg voor verwarde mensen. De bundeling van kennis en vaardigheden van betrokken medewerkers bevordert daarnaast het slagvaardig handelen van de hulpdiensten.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner