Beveiliging nieuws

Onze partners

Dero Security Products

SmartCell

PG Security Systems

VAIBS

ASIS

Add Secure

IDIS

Connect Security

SOBA

Seris

Nimo Drone Security

Avigilon Alta

ADI

DZ Technologies

Bosch Security Systems

GFT

Alarm Meldnet

BHVcertificaat.online

Service Centrale Nederland

NetworxConnect

CardAccess

Alphatronics

Multiwacht

Crown Security Services

CDVI

Top Security

Paxton

Hikvision

HD Security

VBN

20face

ASSA ABLOY

VVNL

MPL

Eizo

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

De Beveiligingsjurist

Explicate

Ajax Systems

Optex

Sequrix

NIBHV

Lobeco

HID

VEB

Unii

EAL

JMB Groep

SmartSD

VideoGuard

Bydemes

Genetec

Nimo Dog Security

Akuvox

OSEC

Uniview

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

Paraat

2N

G4S

Oribi ID Solutions

Eagle Eye Networks

Masset Solutions

Nenova

Dahua

Brivo

Milestone

Secusoft

i-Pro

Gold-IP

RoSecure

Centurion

ARAS

Advancis

Securitas

CSL

Kiwa

Seagate

Trigion

Crisis bij Dienst Speciale Interventies

1 april 2016
Redactie
06:56

Er is volgens De Telegraaf crisis bij de politie-eenheden die de bevolking moeten beveiligen tegen terrorisme en zware criminaliteit.  Ook blijkt 20 tot 30 miljoen euro die door het ministerie van Veiligheid en Justitie was gereserveerd voor deze Dienst Speciale Interventies (DSI) niet te zijn geïnvesteerd.
De Telegraaf zegt zich te baseren op twee bronnen op het hoogste niveau binnen de politie. Die hebben volgens de krant tot nu toe niet willen praten om veiligheidsredenen. “Maar de problemen zijn zodanig geëscaleerd en het gevaar voor de samenleving kan zo groot worden dat dit naar buiten moet”, aldus een van hen. De Dienst Speciale Interventies heeft volgens de bronnen geen enkel vertrouwen meer in de eigen leiding van de Landelijke Eenheid en leden van de top van de Nationale Politie. “De sfeer op de werkvloer is volledig verziekt. Er zijn tal van aanvaringen tussen chefs en de manschappen.”
Er zou een tekort zijn aan specialistisch materiaal en beloofde versterking blijft uit. Een tekort van minimaal vijftig mensen zorgt ervoor dat de DSI nauwelijks kan functioneren. Nieuwe instroom is er niet. De anti-terreurgroepen draaien diensten van 18 uur per dag.
Albert Springer van de Nederlandse Politie Bond (NPB) en Gerrit van de Kamp van politiebond ACP bevestigen het verhaal van de bronnen, maar willen om veiligheidsredenen niet in detail treden.
SP-leider Roemer zegt in De Telegraaf woedend te zijn op minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie over deze onthullingen. “De politiemensen die onmiddellijk moeten reageren bij een directe dreiging zijn niet opgeleid, maar wegbezuinigd. Wéér lijkt de informatie van het ministerie niet te kloppen.” De politicus wijst er op dat de minister heeft gemeld dat onder meer de DSI is uitgebreid. “Het vertrouwen dat deze minister voor een oplossing gaat zorgen wordt met de dag minder.”

Hoge werkdruk
Woordvoerder Suzanne van de Graaf van de politie reageert als volgt in De Telegraaf: “Binnen de DSI is al lange tijd sprake van een hoge werkdruk die verband houdt met terreuronderzoeken. De dienst werkt aan een uitbreiding op basis van extra geld dat door het kabinet in mei 2015 aan KMAR, Defensie en politie is toegekend. Deze uitbreiding loopt op schema. Signalen over tekorten aan middelen worden niet herkend. Het geld is niet verdwenen. Er zijn al middelen aangeschaft en ook is geld besteed aan overuren en het werven van nieuwe mensen. Kortom, het geld voor 2015 is besteed en voor de komende jaren wordt het gereserveerde geld besteed aan het werven van nieuw personeel. Bij een ander onderdeel binnen de politie dat zich bezighoudt met speciale operaties speelt wel al langere tijd een grotere behoefte aan middelen, ICT en innovatie. De politie deelt het standpunt dat deze ontwikkelen veel te lang duren, vandaar dat hier onder leiding van een commissaris op wordt gestuurd. De leiding betreurt de situatie en gaat in gesprek met de betreffende collega’s.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Suricat

Videoguard

Wordt een partner