Beveiliging nieuws

Onze partners

Eizo

Eagle Eye Networks

Top Security

Bosch Security Systems

Service Centrale Nederland

Regio Control Veldt

BHVcertificaat.online

Add Secure

Oribi ID Solutions

GFT

NetworxConnect

SmartCell

Sequrix

2N

VVNL

Masset Solutions

Advancis

Dero Security Products

DZ Technologies

i-Pro

VBN

CSL

Akuvox

Connect Security

Hanwha Vision Europe

HD Security

MPL

Securitas

Unii

PG Security Systems

Gold-IP

Crown Security Services

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

VAIBS

De Beveiligingsjurist

Trigion

JMB Groep

VEB

ADI

SOBA

OSEC

Lobeco

Nimo Dog Security

Brivo

Hikvision

Optex

HID

Explicate

Ajax Systems

CDVI

Nimo Drone Security

CardAccess

20face

Alarm Meldnet

Paraat

IDIS

Seagate

Milestone

Multiwacht

NIBHV

Kiwa

ARAS

Seris

Alphatronics

ASSA ABLOY

ASIS

Uniview

EAL

Secusoft

Genetec

Bydemes

SMC Alarmcentrale

Centurion

RoSecure

G4S

Nenova

Paxton

Avigilon Alta

SmartSD

Securitas komt met 4D Beveiligen

5 april 2016
Redactie
05:14

Securitas introduceert de veiligheidsstrategie 4D Beveiligen. Dit is volgens het bedrijf een manier van beveiligen waarbij de factor mens en zijn informatiepositie centraal staan. Securitas zegt met 4D Beveiligen in te spelen op het toenemende dreigingsniveau en de veranderende veiligheidsbehoeften in de maatschappij.
Ruben van Berg, operationeel directeur van Securitas: “De manier waarop veiligheidsmaatregelen vandaag de dag zijn ingericht, is onvoldoende effectief. De klassieke beveiligingsmarkt is voornamelijk reactief. Traditioneel richt de markt zich op het inschatten van risico’s. Daarop worden maatregelen genomen om incidenten te voorkomen. Pas achteraf kunnen we zien of de inschatting juist was en of er aanpassingen nodig zijn. Maar vervolgens gaan we weer zitten wachten tot het opnieuw misgaat. Het is hoog tijd om oplossingen voor veiligheidsvraagstukken te herdefiniëren.”
Met de introductie van 4D Beveiligen zegt Securitas het voortouw  te nemen om van een reactieve aanpak te komen tot een nieuwe, integrale proactieve aanpak. Van Berg: “De toenemende dreiging noodzaakt tot een geheel nieuwe aanpak. Als geïntegreerde veiligheidsstrategie vervangt 4D Beveiligen de klassieke veiligheidsstrategieën en aansturingsmodellen. De methode borgt voortdurende verbetering van de veiligheid en draagt bij aan de gastvrijheid, effectiviteit en flexibiliteit van organisaties. Daarmee spelen we in op de veranderende maatschappij en de veiligheidsbehoefte vanuit de markt.”
Een belangrijk onderdeel van 4D Beveiligen is volgens het bedrijf dat er continu wordt gemonitord op afwijkende signalen die naar een mogelijke dreiging verwijzen. Uitgaan van dreiging, in plaats van alleen risico’s, maakt het mogelijk om flexibel om te gaan met de in te zetten maatregelen. Tevens wordt door monitoring het effect van maatregelen inzichtelijk gemaakt. Het dreigingsniveau wordt afgeleid uit de totale informatievoorziening, gebaseerd op openbare bronnen, contacten met hulpdiensten en de signalen die Securitas zelf oppikt.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner