Beveiliging nieuws

Onze partners

Bosch Security Systems

Optex

Uniview

Bydemes

Eagle Eye Networks

CSL

Add Secure

De Beveiligingsjurist

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

Seagate

Regio Control Veldt

CardAccess

SOBA

Gold-IP

20face

i-Pro

Top Security

Alphatronics

Securitas

2N

VAIBS

Nenova

BHVcertificaat.online

Alarm Meldnet

Kiwa

ADI

Nimo Drone Security

Multiwacht

Masset Solutions

Nimo Dog Security

Akuvox

Centurion

Avigilon Alta

Paraat

Dero Security Products

NetworxConnect

Traka ASSA ABLOY

Connect Security

HD Security

Trigion

CDVI

Service Centrale Nederland

Milestone

Secusoft

Advancis

PG Security Systems

G4S

Paxton

GFT

RoSecure

Sequrix

IDIS

Brivo

ASIS

JMB Groep

VBN

OSEC

ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

EAL

Hikvision

Unii

Crown Security Services

HID

SmartSD

Explicate

Genetec

VVNL

Lobeco

ARAS

SmartCell

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

VideoGuard

Eizo

VEB

NIBHV

Seris

Boeren gedwongen drugshandel te faciliteren

27 juli 2016
Redactie
09:40

Boeren in het zuiden van Nederland verhuren volgens NRC geregeld leegstaande stallen aan criminelen voor wietteelt of het maken van synthetische drugs. Ze kunnen daar tot anderhalve ton per jaar mee verdienen, maar lopen ook een groot risico als zij niet meewerken.
Enkele Brabantse gemeenten kijken nu of er alternatieve bestemmingen gevonden kunnen worden voor de leegstaande stallen en schuren, zodat ze niet meer beschikbaar zijn voor criminaliteit. Als dat niet lukt, wordt afbreken als optie gezien. Volgens de politie worden maar liefst acht op de tien boeren wel eens benaderd door criminelen met de vraag of zij een leegstaande ruimte willen verhuren. Volgens Frank van Ierland van de taskforce voor ondermijnende criminaliteit in de regio Hart van Brabant wordt de boeren wijs gemaakt dat zij goed kunnen verdienen aan de deal, maar gaat de winst vanzelfsprekend vooral naar de criminelen zelf. Bovendien krijgt de boer de rekening gepresenteerd, als de wietplantage wordt ontdekt.
Volgens burgemeester Palmen van Hilvarenbeek hebben de criminelen een nogal intimiderende manier van benaderen. “Je moet dan als boer sterk in je schoenen staan om hun verzoek te weigeren”, vertelde hij tegenover Radio 1. Maar ook worden boeren per brief benaderd, met daarin de berekening van wat zij aan de verhuur kunnen verdienen. Zij hoeven alleen te tekenen en hebben er dan verder geen omkijken meer naar. Het gaat om veel geld en er wordt niet medegedeeld waarvoor de schuur gebruikt gaat worden. Voor veel boeren is die verleiding simpelweg te groot. Als zij er achter komen dat er een drugslaboratorium op hun terrein is gevestigd, is er geen weg terug meer. De politie is een campagne gestart om boeren voor te lichten.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner