Beveiliging nieuws

Onze partners

Securitas

Secusoft

VEB

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

IDIS

Optex

Centurion

G4S

Seagate

SOBA

Multiwacht

Service Centrale Nederland

OSEC

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

HD Security

SmartCell

Hanwha Vision Europe

Nimo Dog Security

CardAccess

Genetec

HID

Alphatronics

ARAS

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

Nenova

Bosch Security Systems

GFT

i-Pro

Oribi ID Solutions

Alarm Meldnet

Add Secure

Uniview

Seris

Traka ASSA ABLOY

Paraat

De Beveiligingsjurist

2N

ADI

NetworxConnect

VBN

ASSA ABLOY

Akuvox

Advancis

CDVI

JMB Groep

Trigion

Ajax Systems

VideoGuard

Regio Control Veldt

EAL

Sequrix

Gold-IP

Milestone

DZ Technologies

SmartSD

Unii

Dero Security Products

VAIBS

Top Security

Masset Solutions

NIBHV

CSL

VVNL

Paxton

Eizo

Avigilon Alta

ASIS

RoSecure

20face

Bydemes

Kiwa

Connect Security

Lobeco

Hikvision

Explicate

Brivo

Brandweeracademie gaat samenwerken met Verenigde Brandveiligheid Experts

26 oktober 2016
Redactie
13:11

De Verenigde Brandveiligheid Experts (VBE) en de Brandweeracademie, onderdeel van het IFV, gaan een samenwerkingsverband aan. De intentieverklaring werd ondertekend door IJle Stelstra, directeur Brandweer IFV, en Maarten de Groot, voorzitter VBE.

Om de brandweer verder te professionaliseren is aansluiting bij een personenvereniging een belangrijke stap, zeggen de initiatiefnemers van de samenwerking. Brandweerprofessionals op het terrein van risicobeheersing en (innovatieve) brandbestrijding hebben daarmee een multidisciplinair netwerk in handen om kennis te delen.

Veranderende omgeving
De VBE en de Brandweeracademie maken beide deel uit van een sterk veranderende omgeving op het terrein van brandveiligheid. De regels worden steeds meer vervangen door een risicobenadering, waarin Fire Safety Engineering een sleutelrol speelt. Hierdoor wordt de relatie tussen brandpreventie en brandbestrijding steeds belangrijker. Daarnaast worden de risico’s door nieuwe bouwtechnieken voortdurend complexer.
“Beide organisaties hebben op het terrein van kennisdeling dezelfde doelstellingen, ook al bedienen ze andere doelgroepen”, aldus René Hagen, lector Brandpreventie bij het IFV. “Echter, in de uitvoeringspraktijk komen deze doelgroepen elkaar voortdurend tegen. Samenwerking tussen de organisaties zal daarom leiden tot een betere kruisbestuiving tussen beide doelgroepen, overheid en bedrijfsleven, en leidt daardoor ook tot een betere brandveiligheid.”

Doel
Maarten de Groot, voorzitter VBE, sluit zich hierbij aan. “Het doel van de samenwerking is brandveiligheidsexperts binnen de brandweer aan te laten sluiten bij een professionele personenvereniging om kennis op te doen en zodoende een multidisciplinair netwerk op het terrein van brandveiligheid te realiseren. Vooral de mix van bedrijfsleven en overheid (brandweer) in één personenvereniging is voor de werkuitvoering van beide ‘bloedgroepen’ een groot voordeel.”
De Brandweeracademie en de VBE zien het als een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de samenwerking tussen brandweer en bedrijfsleven dat professionals van beide organisaties lid zijn van dezelfde personenvereniging. De VBE organiseert voor haar leden interessante themabijeenkomsten en seminars, die ook voor brandweerprofessionals interessant zijn. Deze vorm van samenwerking en commitment is in de intentieverklaring vastgelegd.

 

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner