Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Uniview

Bydemes

NetworxConnect

ASIS

Top Security

Add Secure

Paxton

RoSecure

Crown Security Services

VEB

ADI

CSL

ARAS

Service Centrale Nederland

G4S

Hanwha Vision Europe

Paraat

Connect Security

Milestone

JMB Groep

VAIBS

SMC Alarmcentrale

Alphatronics

Explicate

Regio Control Veldt

Dero Security Products

PG Security Systems

Multiwacht

Brivo

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

Trigion

Hikvision

Eagle Eye Networks

Nimo Dog Security

2N

i-Pro

SOBA

Securitas

Kiwa

Nenova

Bosch Security Systems

EAL

Akuvox

VBN

GFT

20face

SmartCell

Unii

BHVcertificaat.online

NIBHV

HID

VVNL

ASSA ABLOY

DZ Technologies

Genetec

OSEC

CDVI

Eizo

Sequrix

HD Security

Traka ASSA ABLOY

CardAccess

Oribi ID Solutions

SmartSD

Seagate

Seris

Advancis

Secusoft

Optex

De Beveiligingsjurist

Lobeco

Gold-IP

Avigilon Alta

VideoGuard

Ajax Systems

Masset Solutions

Centurion

IDIS

Politie raakt achterop bij criminelen

1 februari 2017
Redactie
06:21

Het Openbaar Ministerie en burgemeesters waarschuwen in een oproep aan het volgende kabinet dat zij en de politie achterop raken bij criminelen als niet snel een miljard wordt besteed aan achterstallige investeringen.

Volgens NRC dreigt de politie op een onoverbrugbare achterstand te komen van de steeds professionelere criminelen. Zonder maatregelen krijgen criminelen vrij spel, schrijven het Openbaar Ministerie en burgemeesters in een oproep aan het volgende kabinet. Nu al blijven tienduizenden zaken liggen door tijdgebrek. Om toch te ‘scoren’ richten politie en justitie zich regelmatig op kleine criminelen, omdat vervolging van opdrachtgevers groot onderzoek vergt dat te veel tijd kost. Onderzoeken worden volgens het OM klein en behapbaar gehouden ten koste van noodzakelijk doorrechercheren.

Zware criminaliteit
Het OM en de tien regioburgemeesters zeggen dat er onder andere meer wijkagenten, financiële en digitale experts, betere ICT en meer hogeropgeleiden nodig zijn. Daarvoor is jaarlijks 930 miljoen euro nodig. Dat betekent een grote toename van het bedrag dat de politie nu jaarlijks ontvangt. Dat is 5,5 miljard euro. Het kabinet beroept zich regelmatig op de dalende criminaliteitscijfers, maar die hebben volgens het OM en de burgemeesters geen betrekking op de zware criminaliteit door internationale bendes met ingewikkelde financiële constructies en versleutelde onderlinge communicatie. “De criminaliteit is in enorm tempo professioneler geworden”, zegt Herman Bolhaar van het OM tegen NRC. Een ander punt van zorg is dat slechts 18 procent van alle aangiften bij de politie leidt tot een veroordeling of bijvoorbeeld een schikking. Dat percentage wil Bolhaar omhoog hebben. Burgers moeten volgens hem zien dat het zin heeft om aangifte te doen.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner