Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

VEB

Bosch Security Systems

Sequrix

Alarm Meldnet

Unii

SOBA

VBN

BHVcertificaat.online

IDIS

VVNL

SMC Alarmcentrale

SmartCell

NIBHV

Gold-IP

ASSA ABLOY

Trigion

JMB Groep

Milestone

Add Secure

Connect Security

Explicate

Eizo

Nimo Drone Security

Paraat

G4S

Eagle Eye Networks

Seris

CardAccess

Optex

Oribi ID Solutions

i-Pro

Akuvox

Hanwha Vision Europe

Hikvision

Traka ASSA ABLOY

CDVI

Kiwa

Securitas

Lobeco

RoSecure

Regio Control Veldt

Bydemes

Dero Security Products

Paxton

DZ Technologies

Alphatronics

VideoGuard

HID

20face

Nenova

Top Security

Advancis

Masset Solutions

ASIS

Centurion

Secusoft

NetworxConnect

GFT

OSEC

Ajax Systems

Brivo

Uniview

ADI

ARAS

SmartSD

VAIBS

Service Centrale Nederland

HD Security

2N

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

PG Security Systems

Avigilon Alta

CSL

Nimo Dog Security

Seagate

EAL

Crown Security Services

Genetec

Saval Life-Protector-15 mobiel watermist systeem

14 februari 2017
Redactie
07:50

Een brand overvalt je en zelf blussen vergt alertheid en bij voorkeur enige training. Automatische blussystemen die deze rol overnemen zijn ideaal, maar niet overal geschikt. Het nieuwe Saval Life-Protector-15 mobiele watermist systeem is bedoeld om de overlevingskansen van minder zelfredzame mensen te vergroten.

De Life-Protector-15 is een volledig autonoom systeem dat gedurende 15 minuten watermist produceert. Het systeem wordt geactiveerd door een rookmelder. Na activering van de rookmelder meldt het systeem een brandalarm via een GSM-module naar een alarmcentrale, bewaakte (hulp)post, PZI installatie en/of mobiele telefoon. Binnen enkele seconden nadat de brand is gedetecteerd, wordt de ruimte gelijkmatig gevuld met een fijne mist.
Watermist heeft volgens Saval een hoog koelend vermogen in de hele ruimte, waardoor de brand wordt beheerst of zelfs geblust. De mist beperkt de warmte- en rookontwikkeling waardoor de overlevingskansen significant toenemen, er meer tijd is om veilig te vluchten en interne/externe hulpverleners langer kunnen evacueren. Het systeem is onschadelijk voor mensen en milieuvriendelijk. Het heeft een laag waterverbruik waardoor de nevenschade minimaal is.

Systeem Life-Protector-15
De Life-Protector-15 is een eenvoudig opgebouwd systeem met een 90 liter cilinder gevuld met water en stikstof. Door een inventieve, gepatenteerde mengtechniek en een speciaal ontwikkelde mist nozzle kan het systeem een fijne, ruimtevullende watermist produceren. Het systeem werkt met een lage druk waardoor de mist rustig, gelijkmatig en met weinig geluid vrijkomt. Alle componenten zijn ondergebracht in een strakke plaatstalen omkasting en wordt aangesloten op 230V lichtnet met aansluitvermogen van slechts 10 watt. Bij stroomuitval zorgt de noodstroomaccu ervoor dat detectie, activering en doormelding beschikbaar blijven gedurende minimaal 24 uur.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner