Beveiliging nieuws

Onze partners

BHVcertificaat.online

RoSecure

Connect Security

ARAS

20face

NetworxConnect

SmartSD

i-Pro

OSEC

Bydemes

Uniview

Service Centrale Nederland

VideoGuard

Eizo

NIBHV

2N

Seris

CardAccess

Multiwacht

Masset Solutions

Seagate

Akuvox

Top Security

CSL

Paxton

Lobeco

VAIBS

Hanwha Vision Europe

JMB Groep

Genetec

Milestone

Eagle Eye Networks

Oribi ID Solutions

SmartCell

VVNL

Ajax Systems

Traka ASSA ABLOY

Secusoft

Nimo Dog Security

Add Secure

Securitas

Optex

Bosch Security Systems

Centurion

PG Security Systems

HID

Sequrix

ASSA ABLOY

Paraat

Brivo

GFT

Avigilon Alta

Alphatronics

Explicate

Trigion

HD Security

VBN

Kiwa

ADI

SMC Alarmcentrale

Nimo Drone Security

IDIS

ASIS

Crown Security Services

SOBA

Dero Security Products

Unii

CDVI

EAL

Gold-IP

Advancis

DZ Technologies

G4S

De Beveiligingsjurist

Regio Control Veldt

Nenova

Hikvision

VEB

Alarm Meldnet

Boa’s Arnhem werken nu met informatiegestuurde handhaving

25 februari 2017
Redactie
10:00

Alle meldingen over calamiteiten, overlast of zelfs losse stoeptegels komen in de gemeente Arnhem sinds kort binnen via één app. Handhavers kunnen met deze app op hun smartphone precies zien waar ze moeten zijn en wat er aan de hand is.

“Er zijn vaak allerlei trends die lang niet altijd overeenkomen met de feiten”, zegt Robbert van Rooij, afdelingshoofd Vergunning en Toezicht bij de gemeente Arnhem in toezine.nl. “Door beschikbare databronnen te koppelen en te voeden met nieuwe meldingen, krijg je die feiten beter in zicht. En dat geeft beleidsmakers enorme houvast bij het vaststellen van prioriteiten en van de benodigde inzet van handhavers.” De app ‘Informatiegestuurde Handhaving Openbare Ruimte’ stelt data uit verschillende bronnen on the fly – dus op ieder gewenst moment – beschikbaar aan handhavers. Het zelflerende systeem geeft de dichtstbijzijnde boa direct informatie over een situatie die om aandacht vraagt. Dat kan gaan om een omgevallen boom, geluidsoverlast of bijvoorbeeld hondenpoep. De boa kan vervolgens een rapport met foto’s opstellen en zo nodig een bekeuring uitschrijven.

Effect
Het effect is volgens Van Rooij direct merkbaar. Sinds de invoering zijn er veel minder boa’s op kantoor. Het aansturen van de handhavers gebeurt door een systeem dat de meldingen zo efficiënt mogelijk verdeelt over de beschikbare mankracht op straat. Daarnaast kan het systeem op basis van beschikbare data ook bepaalde trends voorspellen. Op basis daarvan worden bijvoorbeeld in het weekend meer mensen ingezet dan normaal. Van Rooij: “Hoe meer databronnen we in de toekomst toevoegen – zoals weersinformatie of demografische gegevens – des te groter wordt die voorspellende waarde. De grootste drempel bij de uitbreiding van de app is volgens Van Rooij de privacywetgeving. Die werkt volgens hem vertragend voor dit soort innovaties. “We zijn helemaal niet op zoek naar privégegevens, maar naar meta-data over een bepaalde wijk. Die kan van grote meerwaarde zijn voor het voorspellend vermogen van ons systeem.” De plattegrond van Arnhem is voor de app in gebieden van 200 bij 200 meter ingedeeld. Dat geeft een fijnmazig beeld van de stad, zodat met informatiefilters op wijkniveau nuttige gegevens beschikbaar komen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner