Beveiliging nieuws

Onze partners

Lobeco

Bosch Security Systems

GFT

HID

OSEC

Advancis

Sequrix

EAL

ASSA ABLOY

VAIBS

Avigilon Alta

Eagle Eye Networks

CardAccess

CDVI

Hanwha Vision Europe

SmartSD

Service Centrale Nederland

ASIS

Bydemes

Top Security

Masset Solutions

Akuvox

NetworxConnect

Oribi ID Solutions

G4S

VideoGuard

CSL

Kiwa

Milestone

Seagate

JMB Groep

SMC Alarmcentrale

20face

Connect Security

Gold-IP

Secusoft

RoSecure

VBN

BHVcertificaat.online

ADI

2N

IDIS

Nimo Dog Security

Centurion

Optex

VVNL

NIBHV

SOBA

Nimo Drone Security

Dero Security Products

Crown Security Services

Trigion

Nenova

Regio Control Veldt

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

Traka ASSA ABLOY

Alphatronics

Alarm Meldnet

MPL

Securitas

DZ Technologies

Hikvision

ARAS

PG Security Systems

Explicate

HD Security

Unii

Paraat

Paxton

Ajax Systems

VEB

Seris

SmartCell

Uniview

Add Secure

Brivo

Genetec

Eizo

i-Pro

GPS-volgsysteem tegen diefstal tabaksartikelen

6 oktober 2017
Redactie
11:03

Primera wil zijn winkels en medewerkers zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal op tabaksartikelen. Daarom start de winkelketen samen met het CCV met het plaatsen van een gps-volgsysteem in deze artikelen.

Landelijk worden er grote hoeveelheden tabaksartikelen gestolen. Het gaat daarbij niet alleen om grote bedragen, maar ook om fysieke en persoonlijke schade. Samen met het CCV start Primera met het plaatsen van een gps-volgsysteem in willekeurige sigarettenpakjes.

Volgsysteem
De sigarettenpakjes met daarin een volgsysteem zijn niet van echt te onderscheiden. Ze komen in het schap te staan, maar worden niet verkocht. Winkelmedewerkers weten niet welke pakjes het betreft en het is niet mogelijk deze pakjes per abuis te verkopen. Op het moment dat een dief het tabaksschap leeghaalt, is de kans groot dat ook de pakjes met volgsysteem mee worden genomen. Zodra een pakje de winkel verlaat, treedt het volgsysteem in werking.

Preventief
Het plaatsen van het gps-volgsysteem is ten eerste preventief bedoeld om potentiële dieven af te schrikken. Primera winkels worden voorzien van stickers met de tekst ‘Onze tabaksartikelen zijn beveiligd met een elektronisch volgsysteem’. Bijkomend effect is dat de kans op heterdaad wordt vergroot. Er wordt al veel gedaan aan de overval- en inbraakpreventie en de toevoeging van het volgsysteem ziet Primera als een volgende stap in de bescherming van ondernemers en personeel.

Kick-off
Op vrijdag 6 oktober vindt om 5 uur de aftrap plaats bij Primera Oude Binnenweg in Rotterdam. Tijdens de aftrap wordt de eerste sticker op de winkeldeur van deze Primera winkel geplaatst door burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, tevens voorzitter van Taskforce Overvallen, en door CCV-directeur Patrick van den Brink en Gert van Doorn (directeur Coöperatie Primera).

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner