Beveiliging nieuws

Onze partners

SMC Alarmcentrale

Nenova

CardAccess

ASSA ABLOY

RoSecure

Traka ASSA ABLOY

SmartSD

Milestone

EAL

ASIS

Hikvision

Multiwacht

Masset Solutions

VAIBS

Kiwa

Eagle Eye Networks

DZ Technologies

Seris

Akuvox

VideoGuard

Trigion

Regio Control Veldt

Eizo

Add Secure

Sequrix

Optex

Connect Security

Centurion

OSEC

Uniview

CSL

SmartCell

De Beveiligingsjurist

VVNL

Nimo Drone Security

VBN

Avigilon Alta

JMB Groep

Alphatronics

Securitas

HD Security

Lobeco

Crown Security Services

ADI

NetworxConnect

ARAS

PG Security Systems

Paraat

Oribi ID Solutions

VEB

Bosch Security Systems

Secusoft

BHVcertificaat.online

Dero Security Products

Service Centrale Nederland

HID

GFT

Nimo Dog Security

CDVI

Top Security

IDIS

G4S

Genetec

Hanwha Vision Europe

i-Pro

Gold-IP

Bydemes

SOBA

2N

NIBHV

Brivo

Unii

Ajax Systems

20face

Seagate

Alarm Meldnet

Advancis

Paxton

Explicate

Bewindslieden Veiligheid & Justitie bekend gemaakt

20 oktober 2017
Redactie
18:24

Premier Rutte heeft de nieuwe leden van het Kabinet bekend gemaakt. Op Veiligheid & Justitie komen Ferdinand Grapperhuis (CDA) en Sander Dekker (VVD) als minister en Mark Harbers (VVD) als staatssecretaris. Dekker krijgt de portefeuille Rechtspraak en Advocatuur.

Ferdinand Grapperhuis (Amsterdam, 8 november 1959) is een Nederlands jurist. Hij is sinds 2005 hoogleraar Europees arbeidsrecht aan de Universiteit van Maastricht en sinds 1 april 2006 kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER).
Grapperhaus studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en is sinds 1984 werkzaam als advocaat. De nieuwe minister promoveerde in 1995 aan de Universiteit Leiden op het proefschrift Werknemersconcurrentie: beperkingen aan concurrerende activiteiten van de ex-werknemer ten opzichte van zijn voormalig werkgever.

Sander Dekker (Den Haag, 9 februari 1975) is een Nederlands politicus voor de VVD. Bij de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen in 2006 en 2010 was hij lijsttrekker voor de VVD in Den Haag. Van 2006 tot 2012 was hij wethouder in Den Haag. Daarnaast was hij voorzitter van het Rathenau Instituut. Sinds 5 november 2012 is hij staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Rutte II. Sinds 23 maart 2017 is hij tevens lid van de Tweede Kamer.
Na zijn studie bestuurskunde werkte Dekker eerst als onderzoeker en docent aan de Universiteit Leiden en deed daar veel op het terrein van politie en justitie. Hij werkte voor de staf van de Commissie Evaluatie Opsporingsmethoden (commissie-Kalsbeek) van de Tweede Kamer (1998-1999). Ook was hij via het COT | Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement betrokken bij het opzetten en verzorgen van onderzoek, opleidingen en trainingen op het gebied van rampenbestrijding en crisismanagement (1997-1998).

Markus Gerardus Jozef (Mark) Harbers (Ede, 19 april 1969) is een Nederlands politicus. Namens de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie is hij sinds 1 december 2009 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Eerder was hij wethouder van economie, haven en milieu van de gemeente Rotterdam.

 

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner