Beveiliging nieuws

Onze partners

ARAS

20face

Lobeco

Bydemes

Milestone

Centurion

VEB

VVNL

Akuvox

Eagle Eye Networks

Alarm Meldnet

Seagate

NIBHV

Connect Security

DZ Technologies

CardAccess

Brivo

G4S

Oribi ID Solutions

RoSecure

Optex

Multiwacht

Seris

Bosch Security Systems

Sequrix

CDVI

Securitas

Paxton

JMB Groep

Uniview

SmartCell

Top Security

HD Security

IDIS

Explicate

Traka ASSA ABLOY

SmartSD

EAL

Nimo Dog Security

Secusoft

ADI

Advancis

BHVcertificaat.online

SOBA

Unii

GFT

NetworxConnect

Regio Control Veldt

PG Security Systems

Add Secure

Gold-IP

Nimo Drone Security

Ajax Systems

OSEC

Dero Security Products

Paraat

VAIBS

SMC Alarmcentrale

Nenova

ASIS

Crown Security Services

Alphatronics

HID

Trigion

CSL

Kiwa

Avigilon Alta

Hanwha Vision Europe

Service Centrale Nederland

Masset Solutions

Eizo

Hikvision

i-Pro

ASSA ABLOY

VideoGuard

De Beveiligingsjurist

VBN

2N

Genetec

Beveiligers in burger tegen winkeldieven Den Bosch

27 november 2017
Redactie
16:07

Met toestemming van de politie zetten winkeliers in ‘s-Hertogenbosch de komende periode een speciaal team in tegen winkeldieven en zakkenrollers in de binnenstad. Het gaat om beveiligers van Trigion, die hun geüniformeerde collega’s komen versterken.

Volgens ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch is de drukbezochte binnenstad interessant voor criminelen om als werkgebied te gebruiken. Tijdens evenementen, koopavonden en koopzondagen wordt dat nog erger, om maar te zwijgen van de komende feestdagen. Om de winkelende bezoekers en de ondernemers een veiliger gevoel te geven heeft de politie, in samenspraak met de ondernemersvereniging, afspraken gemaakt ten aanzien van de inzet van extra beveiliging in burger in de binnenstad.

Erg scherp
Omdat de dadergroepen vaak erg scherp zijn op de aanwezigheid van opvallende politie en beveiligers is de pakkans vaak laag, zo concludeert de vereniging. Om niet alleen een veiliger winkelgebied te creëren, maar ook de pakkans te vergroten, zal er tijdens de extra koopmomenten in de binnenstad een extra beveiligingsteam worden ingezet, dat niet als zodanig herkenbaar is. De inzet van dit team in burgerkleding heeft een tijdelijk karakter, maar als de meerwaarde zich heeft bewezen, is het de bedoeling deze vorm van beveiliging structureel in te gaan zetten. Het project is er dus om het toezicht in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch te reguleren en de pakkans van criminelen in de kleine criminaliteit, waaronder winkeldiefstal, overlast, vernielingen, zakkenrollerij enzovoorts, te vergroten.

Speciale smartphone-app
Trigion heeft voor het winkelgebied in het centrum van ‘s-Hertogenbosch ook een app geïntroduceerd, waarmee ondernemers de beveiligers kunnen alarmeren als zij iemand van winkeldiefstal of zakkenrollen verdenken. Die app wordt al een aantal jaren tot grote tevredenheid door enkele tientallen bedrijven gebruikt. Ook wordt gewerkt met een collectieve winkelontzegging voor dieven die meerdere keren zijn betrapt. Deze kunnen nu direct worden aangehouden, wanneer zij een winkel in gaan. Er staan al tientallen veelplegers op de ‘zwarte lijst’ van de winkeliers.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner