Beveiliging nieuws

Onze partners

Akuvox

VAIBS

BHVcertificaat.online

VideoGuard

Bydemes

HID

Optex

Bosch Security Systems

Seris

20face

ASSA ABLOY

G4S

SOBA

Regio Control Veldt

Crown Security Services

Genetec

Alarm Meldnet

HD Security

Traka ASSA ABLOY

RoSecure

EAL

CardAccess

VVNL

IDIS

Securitas

Top Security

OSEC

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

Centurion

Secusoft

GFT

Nimo Drone Security

SmartSD

Hikvision

Eizo

ARAS

ASIS

Dero Security Products

Milestone

Oribi ID Solutions

De Beveiligingsjurist

Uniview

Kiwa

i-Pro

Unii

Explicate

Lobeco

DZ Technologies

Trigion

Nimo Dog Security

VEB

JMB Groep

CDVI

Seagate

Advancis

CSL

Gold-IP

NIBHV

Paxton

Hanwha Vision Europe

Multiwacht

2N

PG Security Systems

Sequrix

Add Secure

ADI

Nenova

Alphatronics

SmartCell

Service Centrale Nederland

NetworxConnect

Masset Solutions

Connect Security

Avigilon Alta

Brivo

VBN

Paraat

SMC Alarmcentrale

Onno van Veldhuizen nieuwe voorzitter IFV

26 april 2018
Redactie
11:30

Onno van Veldhuizen, voorzitter Veiligheidsregio Twente, is de nieuwe voorzitter van het IFV. Hij zegt veel nieuwe kansen te zien voor het instituut. Bijvoorbeeld in technische ontwikkelingen als blusrobots en drones.

“Er zijn zoveel technologische ontwikkelingen, daar mogen we als IFV niet op achterlopen. Het IFV heeft wettelijke taken en markttaken. Doe je die goed, dan sta je als organisatie vooraan bij deze ontwikkelingen. Dat is belangrijk voor de maatschappelijke opdracht van het IFV – het bijdragen aan een veilige samenleving – én het biedt commerciële kansen.”
Ook in de kennispositie van het IFV ziet de nieuwe voorzitter een kans. “Het hebben en delen van kennis biedt kansen. Bijvoorbeeld over cybersecurity of de nieuwe privacywetgeving. Voor iedereen is dat een groot thema, ook voor het IFV. We moeten dat op tijd signaleren en uitzoeken wat dat voor ons werk betekent.”

Gezamenlijk en nuchter tot een ambitie komen
Het toekomstbeeld van het IFV en wat het bestuur daarin kan betekenen, staat voor Van Veldhuizen nog niet vast. Daarvoor is het nog te vroeg. Hij wil eerst in gesprek met zijn collega-bestuurders en de directie – “zoals van een goede voorzitter verwacht mag worden”. De manier waarop hij daartoe wil komen? “Lerend van ervaringen en op een nuchtere manier.” Samen met het dagelijks bestuur IFV en de directie wil hij een gezamenlijke ambitie formuleren. Van Veldhuizen heeft hier bepaalde verwachtingen bij: “Ik ga in het algemeen niet voor de middelmaat en maak er liever iets moois van!”

Bestuur IFV
Van Veldhuizen volgt Hubert Bruls op als voorzitter IFV. Bruls, voorzitter veiligheidsregio Gelderland-Zuid, blijft voorzitter van het Veiligheidsberaad. Vanwege de bestuurlijke knip tussen IFV en Veiligheidsberaad heeft het IFV een nieuwe voorzitter. De bestuurlijke knip is een gevolg van de nieuwe werkwijze van het Veiligheidsberaad die de afgelopen maanden vorm heeft gekregen.
Naast Van Veldhuizen als voorzitter, zijn nog twee nieuwe leden van het dagelijks bestuur IFV benoemd: Ahmed Marcouch, voorzitter veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden en Pieter Broertjes, voorzitter veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek.
Het dagelijks bestuur gaat over de dagelijkse gang van zaken en de leden worden gekozen uit het algemeen bestuur.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner