Beveiliging nieuws

Onze partners

Hanwha Vision Europe

OSEC

Gold-IP

G4S

VEB

ADI

RoSecure

NetworxConnect

VAIBS

Avigilon Alta

Nenova

Lobeco

Brivo

BHVcertificaat.online

CSL

Crown Security Services

Kiwa

Alarm Meldnet

Seagate

Genetec

HID

Ajax Systems

ASIS

SOBA

HD Security

IDIS

2N

VVNL

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

Add Secure

Hikvision

Nimo Dog Security

DZ Technologies

EAL

Uniview

VideoGuard

Optex

Nimo Drone Security

Alphatronics

Securitas

Milestone

Bydemes

Multiwacht

Akuvox

PG Security Systems

Paraat

ASSA ABLOY

ARAS

Masset Solutions

Centurion

Dero Security Products

CDVI

Paxton

Oribi ID Solutions

Regio Control Veldt

SmartCell

De Beveiligingsjurist

Eagle Eye Networks

JMB Groep

GFT

CardAccess

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

SmartSD

Unii

Advancis

NIBHV

Service Centrale Nederland

Secusoft

Trigion

Sequrix

20face

VBN

Top Security

Seris

Explicate

Eizo

i-Pro

Webtool voor berekening van gevaarlijke rookpluimen

12 juni 2018
Redactie
18:38

RIVM heeft samen met het KNMI een webtool ontwikkeld. Daarmee kunnen adviseurs gevaarlijke stoffen van de brandweer een snelle indruk krijgen van de rookpluim bij een brand. Tot nu toe werd de vorm daarvan altijd ruw geschat.

De brandweer zet bij een incident met gevaarlijke stoffen traditioneel een ‘sigaar’ op de kaart. Pluimradar doet dat ook, maar dan dynamisch. Na het invoeren van enkele gegevens over het incident berekent Pluimradar binnen enkele minuten de verwachte verspreiding van de (rook)pluim en laat op een kaart zie hoe deze op basis van weersvoorspellingen beweegt. Pluimradar geeft de verspreiding van de pluim door de lucht en de neerslag van stofdeeltjes op de grond.
De tool combineert verspreidingsberekeningen van het RIVM met de actuele weersverwachting van het KNMI. Daarbij maken het RIVM en KNMI gebruik van geavanceerde wetenschappelijke verspreidings- en weermodellen.

Praktische tool
Pluimradar is een praktische tool bij milieu-incidenten zoals lekkages van gevaarlijke stoffen en branden. De inschatting kan helpen bij het aansturen van meetploegen, bepalen van aanrijroutes voor hulpdiensten en het nemen van beslissingen over mogelijke veiligheidsmaatregelen voor omwonenden.
Pluimradar is een gezamenlijk product van het RIVM en het KNMI. Voor specialistische kennis en advies op het gebied van verspreidingsberekeningen, eigenschappen van stoffen, gezondheidsrisico’s of meetondersteuning kan de brandweer of veiligheidsregio 24/7 contact opnemen met het RIVM via de coördinator van de Milieuongevallendienst op 06 52 45 17 25.
Pluimradar is een van de producten van de responsorganisatie van het RIVM. Het RIVM is 24/7 beschikbaar om regionale overheden en hulpdiensten te ondersteunen vóór, tijdens en na milieu- en stralingsincidenten.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner