Beveiliging nieuws

Onze partners

VEB

Gold-IP

Seagate

Advancis

De Beveiligingsjurist

SOBA

Securitas

ADI

Oribi ID Solutions

Kiwa

Hikvision

Uniview

MPL

VAIBS

BHVcertificaat.online

Top Security

CSL

Lobeco

Regio Control Veldt

HD Security

G4S

Masset Solutions

CDVI

Explicate

Genetec

IDIS

Connect Security

Secusoft

GFT

VideoGuard

Ajax Systems

Nimo Drone Security

Brivo

Multiwacht

PG Security Systems

JMB Groep

Eagle Eye Networks

DZ Technologies

OSEC

Dero Security Products

HID

VBN

Optex

Bydemes

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

Bosch Security Systems

Seris

SmartCell

NIBHV

Add Secure

Dahua

RoSecure

Avigilon Alta

Traka ASSA ABLOY

CardAccess

Nimo Dog Security

Alphatronics

EAL

i-Pro

2N

Hanwha Vision Europe

ASSA ABLOY

Sequrix

Nenova

Service Centrale Nederland

SmartSD

ARAS

VVNL

Paraat

Unii

ASIS

Crown Security Services

Akuvox

Eizo

Milestone

Trigion

20face

Alarm Meldnet

Paxton

Centurion

Dubbel zoveel natuurbranden door langdurige droogte

8 augustus 2018
Redactie
15:31

De brandweer is in juni en juli 2800 keer ingezet als gevolg van natuurbranden. In dezelfde periode vorig jaar hoefde de brandweer ‘slechts’ 1213 keer uit te rukken om deze reden. Dit maakt Brandweer Nederland bekend.

De brandweer heeft heel hard moeten werken en dat regelmatig onder moeilijke omstandigheden, zegt voorzitter Stephan Wevers van Brandweer Nederland. Door de hitte en de langdurige inzet, was het vaak nodig om ploegen te wisselen en extra eten en vooral drinken aan te voeren. Volgens Wevers liep de samenwerking tussen de brandweerploegen onderling erg goed en werd op sommige plekken hulp geboden door boeren. Bij branden in de natuur rukt de brandweer standaard met meerdere eenheden uit om een snelle uitbreiding van de brand te voorkomen. Gelukkig waren er ondanks de vakantieperiode steeds voldoende brandweerlieden beschikbaar.

Samenwerking met natuurbeheerders
De brandweer was volgens Brandweer Nederland goed voorbereid op mogelijke natuurbranden. Er werden meerdere preventieve maatregelen getroffen, zoals vluchten met surveillancevliegtuigjes en extra controle door politie en boswachters. Ook zijn op verschillende locaties extra waterputten gecreëerd. En in alle grote natuurgebieden zijn calamiteitenroutes aangelegd waardoor hulpdiensten snel ter plekke kunnen komen. Vooraf zijn de risico’s in kaart gebracht, waarbij intensief is samengewerkt met natuurbeheerders en andere partners. Verder heeft de brandweer al jaren goede afspraken met Defensie voor ondersteuning bij grote natuurbranden door militaire blushelikopters. Voor het eerst sinds 2014 is dit jaar weer gebruik gemaakt van helikopters, die met een grote waterzak pendelen tussen een brandhaard en een waterwinplaats. Dit gebeurde in totaal zeven keer, waaronder één keer vlak over de grens in Duitsland. Daarnaast maakte de brandweer gebruik van drones.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner