Beveiliging nieuws

Onze partners

Lobeco

Service Centrale Nederland

IDIS

SmartSD

BHVcertificaat.online

Ajax Systems

ARAS

HD Security

Brivo

CDVI

Bydemes

CSL

Gold-IP

ASIS

NetworxConnect

Masset Solutions

VideoGuard

Eagle Eye Networks

VEB

RoSecure

Nenova

20face

JMB Groep

Seagate

Paxton

Regio Control Veldt

Add Secure

GFT

SmartCell

NIBHV

2N

Advancis

OSEC

Bosch Security Systems

PG Security Systems

Eizo

ASSA ABLOY

Alphatronics

Dero Security Products

Secusoft

Unii

VVNL

i-Pro

ADI

Alarm Meldnet

Top Security

EAL

Hanwha Vision Europe

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

Genetec

Explicate

SMC Alarmcentrale

VBN

Milestone

Paraat

Nimo Dog Security

Optex

Oribi ID Solutions

SOBA

Multiwacht

Avigilon Alta

Hikvision

Akuvox

Connect Security

Seris

Securitas

Centurion

DZ Technologies

Trigion

CardAccess

G4S

VAIBS

Traka ASSA ABLOY

Crown Security Services

Uniview

Sequrix

HID

Kiwa

MPL

Ambulancemedewerkers starten stiptheidacties voor betere cao

24 september 2018
Redactie
05:32

Vandaag starten ambulancemedewerkers in zeven regio’s met een landelijk actietraject voor verlaging van de werkdruk en verbetering van de salarissen. Vanaf 8.00 uur ’s ochtends werken de ambulancemedewerkers in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Drenthe, Brabant-Zuidoost en Noord-Holland Noord strikt volgens de afspraken in hun cao.

De regio Hollands Midden sluit later ook aan. “Dat betekent onder andere dat ze geen overwerk, neventaken en onnodige risico’s bij zorgverlening verrichten en wel alle voorgeschreven pauzes opnemen”, zegt Fred Seifert, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. In Helmond vindt om 9.00 uur de landelijke aftrap van het actietraject plaats.

Spijtig
Seifert: “Het is heel spijtig dat Ambulancezorg Nederland het zo ver laat komen, maar betere arbeidsvoorwaarden en fatsoenlijke werkomstandigheden zijn nu heel hard nodig in de ambulancezorg. Het houdt de sector aantrekkelijk voor nieuwe collega’s, maar voorkomt ook vertrek van ambulancemedewerkers. Het is voor veel regio’s nu al lastig om de roosters rond te krijgen en daarmee aan de paraatheid te voldoen. Daarom moeten de werkgevers nu echt over de brug gaan komen. Niets doen is onverantwoord!”

Ultimatum
Vakbond FNV Zorg & Welzijn start het landelijk actietraject omdat werkgever Ambulancezorg Nederland (AZN) weigert om op de eisen in te gaan die de grootste vakbond stelt. Het ultimatum hierover verliep op 29 augustus. Wel kwam de bond in juni nog overeen met Ambulancezorg Nederland dat medewerkers onder andere meer loon krijgen, maar een meerderheid van de vakbondsleden stemde dit akkoord weg, omdat het op langere termijn zou betekenen dat ze er op achteruitgaan. De stiptheidsacties duren twee weken. Komt AZN de ambulancemedewerkers niet tegemoet, dan worden de acties opgeschaald tot werkonderbrekingen.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

MPL

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner