Beveiliging nieuws

Onze partners

HD Security

Top Security

IDIS

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

ARAS

VAIBS

Lobeco

Nimo Drone Security

VVNL

Optex

Seagate

Brivo

Avigilon Alta

Add Secure

Milestone

Paraat

Ajax Systems

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

MPL

Traka ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Multiwacht

Bydemes

Eagle Eye Networks

Gold-IP

RoSecure

i-Pro

EAL

VideoGuard

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

G4S

Securitas

Eizo

CSL

Explicate

Dero Security Products

Genetec

HID

Hikvision

Sequrix

NetworxConnect

SmartSD

BHVcertificaat.online

Unii

Nimo Dog Security

ADI

Masset Solutions

Seris

VBN

GFT

CardAccess

Alarm Meldnet

ASSA ABLOY

Trigion

Service Centrale Nederland

NIBHV

20face

CDVI

Regio Control Veldt

DZ Technologies

Akuvox

ASIS

Nenova

Kiwa

Connect Security

JMB Groep

VEB

Paxton

Crown Security Services

Uniview

Advancis

SOBA

SmartCell

2N

OSEC

Secusoft

Centurion

Chaos in gevangenissen door sluitingen en overplaatsingen

12 oktober 2018
Redactie
05:59

De forse bezuinigingen op het gevangeniswezen beginnen hun tol te eisen, meldt De Telegraaf. Medewerkers van vier te sluiten inrichtingen waarschuwen minister Sander Dekker van Rechtsbescherming dat overhaast ‘gesleep met personeel en gedetineerden’ tot gevaarlijke situaties leidt.

Donderdag bleek dat het zelfs in een moderne gevangenis als die van Zaanstad kennelijk geen probleem is om drugs, drank en mobiele telefoons naar binnen te smokkelen. Er lijkt volgens De Telegraaf totale anarchie te heersen in de ‘Zaanse feesttent’. Maar ook elders schijnt het goed mis te zijn in het gevangeniswezen. Inrichtingen in Almere, Zeist, Zoetermeer en Zwaag gaan dicht en gedetineerden worden verhuisd naar locaties die daar niet op zijn berekend, wat voor het personeel tot gevaarlijke werksituaties leidt. De sluitingen zijn echter wel nodig, want er zijn inmiddels 13.622 plaatsen, terwijl verwacht wordt dat het aantal gedetineerden in 2023 nog ‘maar’ 9.810 zal bedragen.

Lawine
Intussen klaagt het personeel steen en been. “Dekker heeft een steen naar beneden gegooid, maar hij kan de lawine die daardoor is veroorzaakt niet opvangen”, zegt een medewerker in De Telegraaf. Alles zou komen doordat de verhuizingen te snel gebeuren. Zo zijn er voor bewaarders die naar Rotterdam zijn overgeplaatst nog geen piepers, waarmee zij in nood alarm kunnen slaan. Elders, zoals in Zaanstad, neemt wel het aantal gedetineerden toe, maar blijft de personeelssterkte gelijk, wat ten koste van controles gaat. Het management van de diverse inrichtingen spreekt de kritiek overigens tegen. De Rotterdamse bewaarders zouden altijd samen met een collega zijn, die wel een pieper heeft en ook aan andere problemen zou worden gewerkt. Dekker zegt de chaos ‘niet te herkennen’, maar begrijpt dat er problemen kunnen ontstaan als gedetineerden worden overgeplaatst.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

MPL

Wordt een partner