Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

SmartSD

Sequrix

IDIS

DZ Technologies

Hanwha Vision Europe

Genetec

ARAS

Ajax Systems

Paxton

Nimo Drone Security

Kiwa

Eagle Eye Networks

ASIS

Trigion

Dero Security Products

Secusoft

Traka ASSA ABLOY

Explicate

CSL

JMB Groep

RoSecure

Seagate

Eizo

Milestone

G4S

HD Security

Nenova

Lobeco

Optex

Top Security

Seris

Bydemes

Advancis

VBN

ASSA ABLOY

VAIBS

Akuvox

Regio Control Veldt

Multiwacht

Alarm Meldnet

Paraat

CDVI

Gold-IP

Centurion

GFT

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

PG Security Systems

Crown Security Services

CardAccess

Hikvision

Masset Solutions

2N

Alphatronics

Add Secure

HID

ADI

SmartCell

Oribi ID Solutions

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

Brivo

EAL

Uniview

BHVcertificaat.online

Securitas

Connect Security

NIBHV

20face

OSEC

VideoGuard

VEB

SOBA

VVNL

NetworxConnect

Unii

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

i-Pro

ONVIF-standaard voor streaming video en analyse metadata

25 oktober 2018
Redactie
16:21

ONVIF, het wereldwijde standaardisatie-initiatief voor IP-gebaseerde fysieke beveiligingsproducten, kondigt de definitieve release van Profile T aan. Deze dient voor specificatie met geavanceerde videostreamingsmogelijkheden en analyse van metadata. Ook H.265 wordt ondersteund.

Met Profile T zal ONVIF een nieuwe mediaservice gebruiken die ondersteuning biedt voor zowel H.265- als H.264-videocodecs. Deze mediaservice geeft ONVIF de mogelijkheid om makkelijker nieuwe video- en audiocodecs op te nemen wanneer de industrie die ontwikkelt. Door ondersteuning van H.265 ondersteunt Profile T efficiëntere compressie, wat zich vertaalt in lagere opslagvereisten op harde schijven en minder bandbreedtegebruik.

Technologische vooruitgang
“Profiel T is een uitstekend voorbeeld van hoe ONVIF de technologische vooruitgang binnen zijn specificaties gebruikt om tegemoet te komen aan de veranderende eisen van deze sector”, zegt Per Björkdahl, voorzitter van de ONVIF-stuurgroep. “Naast de H.265-ondersteuning, standaardiseert Profile T analyses, metadatastreaming en andere belangrijke functies om te voldoen aan de huidige en toekomstige eisen van eindgebruikers, installateurs en adviseurs.”

Audiostreaming
Het nieuwe profiel T biedt bidirectionele audiostreaming, ondersteuning voor audio-invoer en uitvoer van de camera. Met behulp van gestandaardiseerde gebeurtenistypen zorgt Profile T ervoor dat videobeheersystemen en andere softwareclients één reeks gebeurtenissen gebruiken om alle camera’s te ondersteunen, ongeacht de fabrikant. Dit omvat waarschuwingen zoals sabotage, digitale invoer en relaisuitgang. Profiel T maakt het ook mogelijk een specifiek gebied van een afbeelding te selecteren voor analyse, met behulp van de configuratie van de sensor voor voorwaardelijke bewegingsregio via de analyseservice. Profile T behandelt ook het streamen van metadata, inclusief analyses en evenementen.

ONVIF, opgericht in 2008, is een algemeen erkend forum voor interoperabiliteit van IP-gebaseerde fysieke beveiligingsproducten. De organisatie heeft een wereldwijd ledenbestand bestaande uit gevestigde camera-, videomanagement- en toegangscontrolefabrikanten die gezamenlijk meer dan 10.000 geconformeerde producten op de markt brengen. ONVIF biedt Profile S voor het streamen van video; Profiel G voor in- en externe opslag van video; Profiel C voor fysieke toegangscontrole; Profiel Q voor verbeterde out-of-the-box functionaliteit, profiel A voor een bredere configuratie van toegangscontrole en Profile T voor geavanceerde streaming.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner