Beveiliging nieuws

Onze partners

Masset Solutions

ASSA ABLOY

Sequrix

HD Security

Trigion

Brivo

Connect Security

SMC Alarmcentrale

20face

SmartSD

EAL

Eagle Eye Networks

CDVI

Paraat

Paxton

ADI

Add Secure

Secusoft

Centurion

Dero Security Products

CardAccess

Nimo Drone Security

ASIS

Hanwha Vision Europe

G4S

Regio Control Veldt

Seagate

Explicate

GFT

VBN

HID

OSEC

Service Centrale Nederland

Multiwacht

Genetec

Bydemes

IDIS

Uniview

Bosch Security Systems

VAIBS

Advancis

Nimo Dog Security

NetworxConnect

VVNL

NIBHV

CSL

Alarm Meldnet

2N

Optex

De Beveiligingsjurist

ARAS

Lobeco

i-Pro

VideoGuard

Gold-IP

MPL

Top Security

Milestone

Unii

Eizo

Hikvision

BHVcertificaat.online

Alphatronics

Akuvox

SOBA

Ajax Systems

Kiwa

VEB

Avigilon Alta

Oribi ID Solutions

Crown Security Services

DZ Technologies

Traka ASSA ABLOY

Securitas

PG Security Systems

JMB Groep

Seris

Nenova

RoSecure

SmartCell

Hackers vallen massaal gemeente Den Haag aan

22 november 2018
Redactie
13:05

In het Haagse stadhuis is een grote groep ethische hackers neergestreken. Die gaan onderzoeken waar in de digitale omgeving van de gemeente kwetsbaarheden zitten. De gemeente had hiervoor onder de titel ‘Hâck Den Haag’ een wedstrijd uitgeschreven, waar de beste hackers op hebben gereageerd.

De wedstrijd is georganiseerd in samenwerking met het Haagse cybersecuritybedrijf Cybersprint. Ethische hackers uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd om donderdag in het atrium van het Stadhuis het leven van de informatiebeveiligers zuur te maken.
Cyber security is volgens de gemeente onlosmakelijk verbonden met Den Haag, als stad van Vrede & Recht. Den Haag zegt dan ook voorop te lopen met dit soort hackwedstrijden, waarvan de eerste vorig jaar werd gehouden. Alle organisaties, waaronder gemeenten, staan dagelijks bloot aan digitale dreigingen als phishing en hackpogingen. Optimale digitale veiligheid is dan ook cruciaal.

Proef op de som
“De digitale systemen van de gemeente Den Haag worden 24 uur per dag actief gemonitord op kwetsbaarheden. Er is dan ook geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van de gemeentelijke ICT-systemen. Toch is het goed om de proef op de som te nemen en te onderzoeken of er kwetsbaarheden zijn te vinden die nog onbekend zijn. Daarom dagen wij de beste hackers uit om dit te testen”, zegt wethouder Rachid Guernaoui, die de gemeentelijke organisatie en ICT in zijn portefeuille heeft.

Voorwaarden
Voor ‘Hâck Den Haag’ testen de deelnemende ethische hackers de échte online omgeving van de gemeente. Deze ethische hackers verklaren zich akkoord met de voorwaarden van deze wedstrijd; dat wil zeggen dat zij verplicht zijn om kwetsbaarheden aan de gemeente te melden en deze niet verder te delen. ICT-specialisten van de gemeente staan paraat om eventueel gevonden kwetsbaarheden direct te verhelpen. De gemeente Den Haag garandeert dat de omgang met persoonsgegevens en de beschikbaarheid van haar diensten voortdurend aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen voldoet, ook tijdens deze hackwedstrijd. De resultaten worden aan het eind van de dag bekendgemaakt door wethouder Rachid Guernaoui.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

MPL

Wordt een partner