Beveiliging nieuws

Onze partners

HID

JMB Groep

Oribi ID Solutions

Akuvox

Nimo Dog Security

SmartSD

IDIS

HD Security

Eizo

CDVI

Nenova

ASSA ABLOY

Kiwa

Milestone

Brivo

Hikvision

Lobeco

ASIS

Explicate

Paxton

Service Centrale Nederland

BHVcertificaat.online

Nimo Drone Security

NIBHV

Securitas

SMC Alarmcentrale

Eagle Eye Networks

Top Security

VAIBS

Hanwha Vision Europe

CardAccess

Advancis

VideoGuard

Traka ASSA ABLOY

CSL

Crown Security Services

RoSecure

Regio Control Veldt

GFT

Dero Security Products

Gold-IP

i-Pro

DZ Technologies

Seagate

NetworxConnect

Masset Solutions

Optex

SmartCell

Connect Security

Multiwacht

VBN

Add Secure

VEB

Paraat

Secusoft

PG Security Systems

Centurion

Avigilon Alta

ADI

G4S

SOBA

VVNL

Alphatronics

Ajax Systems

20face

Uniview

Trigion

Sequrix

EAL

2N

Seris

ARAS

Bosch Security Systems

Unii

Alarm Meldnet

De Beveiligingsjurist

Genetec

OSEC

Bydemes

Geoptimaliseerde VRKI 2.0 vanaf 1 januari 2019 van kracht

18 december 2018
Redactie
19:06

De definitieve versie VRKI 2.0-2019 is dinsdag gepubliceerd. Fouten en onduidelijkheden zijn verholpen. Vanaf 1 januari 2019 kunnen bouwkundige en elektronische beveiligers met deze versie aan de slag om het inbraakrisico van woningen en bedrijfsgebouwen te bepalen en bijpassende beveiligingsmaatregelen kiezen, aldus het CCV.

Het Deskundigenpanel inbraakbeveiliging gelooft dat de geoptimaliseerde versie van VRKI 2.0 aansluit bij de ontwikkelingen in de markt en beveiligers nóg beter bedient. De VRKI 2.0 die eerder dit jaar is gepubliceerd bleek hierin niet altijd toereikend.
Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) ontving de afgelopen maanden veel suggesties ter verbetering vanuit de markt. Het Deskundigenpanel heeft de tijd genomen om alle ideeën en suggesties in overweging te nemen en te beoordelen, vertelt de adviseur: “Het CCV is dan ook blij met de inhoudelijke bijdrage van alle deskundigen. Zij zorgen ervoor dat de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) een beproefd instrument is én blijft!”

Winstpunten wijzigingen
De aangebrachte wijzigingen zorgen voor de nodige winstpunten vertelt Tanja Stoops, adviseur Keurmerken van het CCV: “Behalve werkbare VRKI-matrixen, kent VRKI 2.0 nu ook een verbetering en vooral versimpeling van het intakedocument. Daarnaast is het intakedocument losgekoppeld van het Programma van Eisen (PvE). EL1 in klasse 1 bedrijven is ingevoerd en het AT-niveau in klasse 2 is verlaagd van AT3 naar AT2, zoals het vroeger was. Bovendien is de VRKI qua BK-maatregelen aangepast aan de beveiligingsfilosofie.”

Effectiviteit
Niet alleen in algemene zin zijn er volgens het CCV winsten behaald, ook op het niveau van woningen en gebouwen is kritisch gekeken naar de effectiviteit. Zo is er bij woningen sprake van inbraakpreventie (daders buiten houden) en buitbescherming (CO- en ME-maatregelen) en gelden de BK-maatregelen in alle gevallen voor de hele schil, omdat het inbraakpreventie is.
Bij bedrijven wordt gesproken over diefstalpreventie (buitbescherming) en bedrijfscontinuïteit (dus signalering, CO- en ME-maatregelen). De BK-maatregelen gelden niet voor de hele schil, maar wel voor díe wanden waarachter goederen H en ZH liggen. Bovendien is er alle gevallen sprake van CO- en ME-maatregelen.

VRKI 2.0 versie 2019 vanaf 1 januari
Vanaf 1 januari 2019 mag de VRKI 2.0 2019 versie worden gebruikt. Daarnaast mag tot 1 april 2019 gebruik worden gemaakt van de VRKI 2.0 2018 versie. Alle verouderde documenten van de VRKI worden van de website verwijderd en beveiligers, verzekeraars en andere betrokkenen mogen alleen nog gebruik maken van VRKI 2.0. “Op deze manier zorgen we voor eenduidigheid in de markt en komen er een optimale risicoanalyse en bijbehorende beveiligingsmaatregelen”, sluit de adviseur van het CCV af.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner