Beveiliging nieuws

Onze partners

ADI

Paraat

Service Centrale Nederland

NetworxConnect

Paxton

BHVcertificaat.online

PG Security Systems

De Beveiligingsjurist

Alarm Meldnet

Masset Solutions

Add Secure

Gold-IP

Alphatronics

Oribi ID Solutions

Traka ASSA ABLOY

Advancis

Crown Security Services

i-Pro

SmartSD

OSEC

VEB

Bydemes

Nenova

RoSecure

G4S

CSL

Akuvox

Milestone

ASIS

Uniview

Seris

Connect Security

Bosch Security Systems

ARAS

MPL

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Sequrix

Secusoft

Kiwa

VVNL

Avigilon Alta

Hanwha Vision Europe

Lobeco

Trigion

Ajax Systems

Eagle Eye Networks

VBN

GFT

Explicate

HID

SmartCell

CDVI

ASSA ABLOY

Centurion

Regio Control Veldt

VideoGuard

Securitas

Hikvision

Nimo Drone Security

DZ Technologies

Multiwacht

Seagate

20face

Dero Security Products

Eizo

HD Security

Top Security

IDIS

JMB Groep

2N

Optex

SOBA

VAIBS

CardAccess

Genetec

Nimo Dog Security

Unii

Brivo

EAL

Particuliere beveiligers en terreurbestrijding

3 januari 2019
Redactie
12:53

Centurion Beveiliging liet door Nick Kelders, alumni Aviation Studies Security & Technology aan de hogeschool van Amsterdam, de samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken tussen publieke en private veiligheidsdiensten. Nederland zou sterker staan tegenover terreur als de overheid meer gebruik maakt van de kennis en vaardigheden van particuliere beveiligingsdiensten was de uitkomst van het onderzoek.

In Nederland is het dreigingsniveau nog steeds substantieel. Iedereen kan met terreur te maken krijgen. Dit geldt zeker ook voor particuliere beveiligingsbedrijven. Tijdens zijn afstudeeronderzoek trok Nick Kelders de conclusie dat op het gebied van terreur in de Amsterdamse regio nog nauwelijks goed samengewerkt wordt tussen particuliere beveiligingsbedrijven en officiële overheidsinstanties.

Deskundig contact
Particuliere beveiligers zijn tegenwoordig overal en weten wat er gebeurt in hun omgeving. De kennis die deze beveiligers in de praktijk hebben opgebouwd binnen deze omgeving zou de politie kunnen ondersteunen bij hun taak als handhaver van de rechtsorde. Particuliere beveiligers weten meer dan de gemiddelde burger, die zich niet dagelijks bezighoudt met de veiligheid. Bovendien zijn ze vaak direct al aanwezig op de plaats delict. Zou er bijvoorbeeld een aanslag plaatsvinden, dan zou de particuliere beveiliger ter plaatse kunnen fungeren als eerste deskundig contact tijdens of na het ‘Golden Hour’. Daarnaast zou een beveiliger door middel van zijn telefoon informatie en bewijs kunnen verzamelen tijdens of direct na de aanslag. Hiervoor dienen particuliere beveiligers wel beter opgeleid te worden op het gebied van terreur. Ook belangrijk is dat bedrijven die onder dreiging staan van terreur de politie en hun beveiligingsbedrijf aan één tafel plaatsen. Daarvoor is wel eerst meer samenwerking nodig, stelt Kelders. Zouden de particuliere beveiligingssector en de publieke overheidsinstanties in de toekomst beter samenwerken, dan staat Nederland sterker tegen terreur.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Seagate

MPL

Videoguard

Wordt een partner